Magazín o jídle a zdravém životním stylu

6 tipů na nejoblíbenější dětská jídla, která budou vaše děti zbožňovat

6 tipů na nejoblíbenější dětská jídla, která budou vaše děti zbožňovat

Chcete udělat dětem radost a připravit jim něco opravdu dobrého? Ačkoliv jsou dětské chutě velmi proměnlivé, jsou i taková jídla, které mají v oblibě snad všechny děti do jednoho. Vybrali jsme pro vás 6 tipů na nejoblíbenější dětská jídla.

Jak chutná Jordánsko

Jak chutná Jordánsko

Většina z nás se do světových dálek vypravuje s patřičným respektem. Na vytoužených cestách se zajímáme totiž nejen o to, kam na výlet a kde složit hlavu, pochopitelně se chceme také dobře najíst. V Evropě je to celkem snadné, vzhledem k všudypřítomné globalizaci nás prakticky nemá, co překvapit. Jak je to ale s Blízkým východem? A co třeba takové Jordánsko?

Francouzská kuchyně

Francouzská kuchyně

Francouzská kuchyně je synonymem pro kulinářské zážitky. Jde o styl vaření, jenž procházel vývojem po celá staletí společenských a politických změn. Už ve středověku napsal šéfkuchař královského dvora Guillaume Tirel, alias Taillevent, kuchařku Le Viandier, jednu z nejranějších sbírek receptů středověké Francie.

Proč zapojit houby do našich jídelníčků? 10 tipů na houbové recepty, které musíte ochutnat.

Proč zapojit houby do našich jídelníčků? 10 tipů na houbové recepty, které musíte ochutnat.

Patříte mezi zapálené houbaře a hledáte chutné houbové recepty ať už ze sušených, zavařených či čerstvých hub? Houby jsou v kuchyni žádané a jídlům dodávají specifickou chuť a vůni. Použít je můžeme jako vedlejší ingredienci, přílohu, ale také z nich snadno připravíme hlavní pokrm.

Proč jíst česnek?

Proč jíst česnek?

Nejdříve si o česneku obecně něco povíme. Česnek je vytrvalá bylina, řadící se do čeledi amarylkovitých, a pěstuje se vysazováním jednotlivých stroužků na jaře či na podzim. Pochází ze střední Asie, původní vlastí je Mongolsko a Kirgizské stepi, odtud putoval do Číny. Ve velkém se pěstoval také v Egyptě, Řecku i Římě. Česnek se vyznačuje charakteristickým aroma, způsobeným silicí, která se nazývá alliin.