Magazín o jídle a zdravém životním stylu

Sezóna dýní je v plném proudu

Máme zde opět období dýní. Určitě se nebudeme bavit o tom, že si dýni můžete vydlabat na Halloween a vložit si do ní svíčku, ale povíme si něco o prospěšnosti dýně pro naše tělo a jak jí obohatit jídelníček.

Lipie sladká - aztécký cukr

Přírodní sladidla se v současnosti hojně prodávají či jsou přímo pěstovány na zahradě, a to především stévie sladká. Ale už jste slyšeli o lipii sladké? Toto sladidlo je ještě sladší než výše zmiňovaná stévie, avšak i přesto je vhodná pro osoby, kterým byl diagnostikován diabetes.

Využití cuket v kuchyni a jejich blahodárné účinky

Rostou vám na zahrádce cukety jak z vody? Pak se radujte. Cukety se dají v kuchyni zpracovat na velkou spoustu způsobů a díky jejich jemné chuti (chuťové neutralitě), jsou vhodné pro přidání do různých jídel. Při pečení bábovky ji dodají vláčnost a nadýchanost, servírovat je můžete i jako přílohu, nebo podávat s masem, fantazii se meze nekladou.

Junk food: 6 Potravin, které byste měli vynechat z vašeho jídelníčku

Staré pořekadlo zní „jsme to, co jíme“ a dle toho bychom si měli sestavovat i naše jídelníčky, ale víte, kterým potravinám se při konzumaci raději vyhnout? Junk food neboli nezdravé potraviny jsou výrobky nízké kvality, bohaté na konzervační látky, barviva a chemikálie. Mají vysoký obsah tuku a cukru. Patří zde jídlo z rychlého občerstvení, připravené sladké svačinky, perlivé nápoje, sladkosti a uzeniny.

Zbavte se octomilek jednou provždy

Drobné černé mušky jsou nevítaným hostem nejedné české domácnosti. Většinou se stahují okolo přezrálého ovoce, někdy se jim proto také říká banánové mušky. Jsou sice oproti běžným mouchám mnohem menší, umí však být nesmírně obtížné. Z tohoto důvodu se nyní podíváme na to, jak se jich nejefektivněji zbavit.