Tibetská houba vylepší vaši imunitu i dobrou náladu

foto: Shutterstock

Toužíte zhubnout, posílit svou imunitu, vylepšit tělesnou i psychickou stránku svého já a navíc milujete kefír? Tibetská houba je tou nejlepší volbou, jak si užít pití zdravého kefíru na maximum. Možná jste už o ní pár řádků někdy četli, možná o ní slyšíte poprvé – dnes vám její kouzlo odhalíme!

Reklama

Tibetská kefírová houba – seznamte se, prosím

Na první pohled vám dost možná připomene oblíbený květák. Ve skutečnosti se však jedná o dokonalé propojení kvasinek a bakterií, které se běžně vyskytují v bílkovinách, cukrech a tucích. Sama o sobě však tibetská houba nejen zajímavě vypadá, ale když ji navíc ponoříte do mléka, nastartuje svůj magický proces, který doslova nakopne váš organismus. Po spojení mléka s tibetskou houbou započne proces metabolizace cukrů na mléčnou kyselinu a vznikne mírně alkoholický nápoj s typickou kyselinkou – lahodný kefír. A původ tibetské houby? Jak název napovídá, jsou jím tibetské a kavkazské hory, kde se využívala k fermentaci mléka tak, aby k jeho uskladnění nebyla potřeba lednice.

Co vše tibetská houba umí?

Trápí-li vás zdravotní trable a neduhy, kefírová houba vám může pomoci. Skvěle brání nežádoucímu ulpívání potravy ve střevech, zlepšuje proces trávení a brání tak hnilobným procesům. Je skvělým parťákem při odkyselování organismu. Posiluje imunitní systém díky regulaci přemnožených virů, bakterií i kvasinek. Upřít se tibetské houbě nedají ani výsledky ve snižování vysokého krevního tlaku či snižování hladiny negativního cholesterolu. Kefírová houba úspěšně působí i na rekonvalescenci jater a slinivky.

Reklama

Malý zázraky za pár korun

Velkou výhodou tibetské houby, kromě jejích pozitivních účinků na lidský organismus, je také snadné uchovávání i množení. Stačí si v prodejnách zdravé výživy či na internetu zakoupit násadu a dál už stačí nechat tibetskou houby dělat její práci. Přidáváním do mléka a jeho fermentováním totiž samotná houba postupně dorůstá. Její množství snadno můžete redukovat oddělením rukou a darováním přátelům. V lednici ji můžete nechat naloženou v mléce vyrábět lahodný kefír a ten postupně popíjet. V mléce tibetská houba vydrží bez upíjení či výměny zhruba týden, pak je dobré mléko vyměnit za čerstvé.

Reklama

Přečtěte si více na téma

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.