Tibetská houba vylepší vaši imunitu i dobrou náladu
Toužíte zhubnout, posílit svou imunitu, vylepšit tělesnou i psychickou stránku svého já a navíc milujete kefír? Tibetská houba je tou nejlepší volbou, jak si užít pití zdravého kefíru na maximum. Možná jste už o ní pár řádků někdy četli, možná o ní slyšíte poprvé – dnes vám její kouzlo odhalíme!
Tibetská kefírová houba – seznamte se, prosím
Na první pohled vám dost možná připomene oblíbený květák. Ve skutečnosti se však jedná o dokonalé propojení kvasinek a bakterií, které se běžně vyskytují v bílkovinách, cukrech a tucích. Sama o sobě však tibetská houba nejen zajímavě vypadá, ale když ji navíc ponoříte do mléka, nastartuje svůj magický proces, který doslova nakopne váš organismus. Po spojení mléka s tibetskou houbou započne proces metabolizace cukrů na mléčnou kyselinu a vznikne mírně alkoholický nápoj s typickou kyselinkou – lahodný kefír. A původ tibetské houby? Jak název napovídá, jsou jím tibetské a kavkazské hory, kde se využívala k fermentaci mléka tak, aby k jeho uskladnění nebyla potřeba lednice.
Co vše tibetská houba umí?
Trápí-li vás zdravotní trable a neduhy, kefírová houba vám může pomoci. Skvěle brání nežádoucímu ulpívání potravy ve střevech, zlepšuje proces trávení a brání tak hnilobným procesům. Je skvělým parťákem při odkyselování organismu. Posiluje imunitní systém díky regulaci přemnožených virů, bakterií i kvasinek. Upřít se tibetské houbě nedají ani výsledky ve snižování vysokého krevního tlaku či snižování hladiny negativního cholesterolu. Kefírová houba úspěšně působí i na rekonvalescenci jater a slinivky.
Malý zázraky za pár korun
Velkou výhodou tibetské houby, kromě jejích pozitivních účinků na lidský organismus, je také snadné uchovávání i množení. Stačí si v prodejnách zdravé výživy či na internetu zakoupit násadu a dál už stačí nechat tibetskou houby dělat její práci. Přidáváním do mléka a jeho fermentováním totiž samotná houba postupně dorůstá. Její množství snadno můžete redukovat oddělením rukou a darováním přátelům. V lednici ji můžete nechat naloženou v mléce vyrábět lahodný kefír a ten postupně popíjet. V mléce tibetská houba vydrží bez upíjení či výměny zhruba týden, pak je dobré mléko vyměnit za čerstvé.
Přečtěte si více na téma
Související články
Kombucha, tibi krystaly, tibetská houba. Ztrácíte se? Vysvětlíme vám rozdíly ve zdravých nápojích
Pomocí kombuchy, tibi krystalů a tibetské houby připravíte kvašený nápoj různé chuti. Jedno však mají společné. Zdravý nápoj pomáhá imunitnímu systému při léčbě nejrůznějších neduhů. Jaké jsou mezi domácími kvašenými nápoji rozdíly?
Kdo porazí jogurt? Kefír. Poznejte nejsilnější probiotikum
Na počátku dvacátého století pracoval ukrajinský lékař a nositel Nobelovy ceny na teorii dlouhověkosti. Vycházel z předpokladu, že stáří vzniká v důsledku otravy střevní mikroflóry. V jeho teorii bylo sice několik sporných bodů, ale zásadní doporučení je neměnné i pro 21. století. Pijte kefír každý den!
Vyrazte do lesa pro prášky. Poznejte léčivou sílu hub
Houby mají sílu a dokáží léčit a ulevit od řady neduhů. Když pomineme veselé houbičky, zaměříme se na ty, které jsou běžně dostupné. Můžete je nasbírat, vypěstovat nebo zakoupit. Zjistíte, že namísto nákupu v lékárně, stačí uvařit smaženici.