Klíčové slovo „imunita“

10 levných a jednoduchých tipů, jak podpořit zdraví

Dáváte si novoroční předsevzetí, že začnete jíst zdravěji, nebo jiným způsobem podpoříte své zdraví a kondici? Pokud patříte zároveň k těm, kterým se nedaří vytyčené cíle dodržet, můžete na to jít tentokrát pozvolna a prakticky bez námahy.

11.1.2024

Obyčejný česnek jako mocná zbraň proti nachlazení

Kdo ví, jak je to s těmi upíry, ale proti nachlazení funguje česnek skvěle. Navíc ho má většina z nás běžně doma. Jakmile se proto objeví první příznaky nastupující nemoci, není třeba hned běžet do lékárny, stačí jednoduše sáhnout po česneku.

8.1.2024

Flavonoidy: Objevte skryté hrdiny ve svém jídelníčku

Co mají společného citrusy, lesní ovoce, pohanka a zelený čaj? Pokud si je budete dopřávat pravidelně, podpoříte svou paměť, imunitu i srdce. V článku prozradíme také další bohaté zdroje flavonoidů a jejich prospěšné vlastnosti pro lidské zdraví.

30.6.2023

Které vitamíny nám v zimě chybí a jak je doplnit

V zimním období je třeba doplňovat vitamíny a minerály. Pomohou vám posílit imunitu a vyhnout se rýmě a nachlazení. Také jsou důležitým spojencem proti podzimní a zimní únavě. Nestačí jen stále skloňovaný vitamín C, zjistěte, co tělu v zimním období chybí.

Betaglukan – velmi prospěšná vláknina. V kterých potravinách ji najdeme?

Náš organismus trpí dlouhodobým stresem, znečištěným životním prostředím a v důsledku toho je imunitní systém přetížený. Reaguje potom nejenom opakovanými chřipkami a záněty, ale v extrémním případě to může vést i k závažnějším, dlouhodobým zdravotním problémům. Jak pomoci imunitě, aby se dokázala vypořádat s nároky, které na nás klade život? Velmi dobrým pomocníkem, který dokáže imunitu posílit, je betaglukan. Jedná se o komplexní polysacharid - vlákninu.

19.1.2023