Klíčové slovo „imunita“

TOP 15 potravin pro posílení imunity

Imunitní systém je důležitý obranný štít, který naše tělo chrání před škodlivými vlivy včetně virů, bakterií a dalších patogenů. Aby ale dobře fungoval a byl účinnou prevencí nemocí, je třeba o něj řádně pečovat. Posílit ho může i změna v jídelníčku. Které potraviny by v něm neměly chybět?

25.12.2022

Přírodní pomoc při kašli a nachlazení

Podle statistik se prakticky každý z nás potýká alespoň jednou či dvakrát do roka s virózou. Kromě posilování imunity v průběhu celého roku můžeme vsadit také na léčivé rostliny, které se stanou našimi věrnými spojenci během hlavní sezóny respiračních onemocnění.

26.10.2022

Chcete zlepšit imunitu nebo raději náladu? Maralí kořen zvládne obojí

Parcha saflorovitá zdobí horské louky daleké Sibiře půvabnými dekorativními květy. Ten nejcennější poklad ale nesměle ukrývá pod zemí. Přezdívá se mu maralí kořen a je považovaný za významný adaptogen. Co všechno umí?

15.4.2022

Potřebujete vzpruhu pro mozek i tělo? Pozvěte si na pomoc ženšen

Jen málokterá rostlina na světě poutá tolik pozornosti jako ženšen. V lidovém léčitelství má vskutku prastarou tradici a rovněž v současnosti se mu připisuje široká škála zajímavých zdravotních benefitů. Určitě se proto vyplatí se s ním seznámit trochu blíže.

6.4.2022

Zázvorem proti vráskám, rýmě i cholesterolu

Zázvor máme spojený s čínskou a indickou kuchyní, velmi rychle se však zabydlel i jako přísada do omáček a polévek v české kuchyni. Kromě koření má využití jako účinný lék na celou řadu neduhů. Sáhněte po zázvoru častěji.

19.11.2020