Klíčové slovo „dobrá nálada“

Proč s hladem roste špatná nálada?

Všichni jsme to zažili – ten nával vzteku, který přichází s kručícím žaludkem. Jak a proč vzniká a jak se mu bránit?

Chcete zlepšit imunitu nebo raději náladu? Maralí kořen zvládne obojí

Parcha saflorovitá zdobí horské louky daleké Sibiře půvabnými dekorativními květy. Ten nejcennější poklad ale nesměle ukrývá pod zemí. Přezdívá se mu maralí kořen a je považovaný za významný adaptogen. Co všechno umí?

15.4.2022

Cítíte se mizerně? Rozchodnice růžová se stresem zatočí

Současný hektický způsob života klade na většinu z nás nemalé nároky, a to zejména po duševní stránce. Není divu, že nám starosti nezřídka začnou přerůstat přes hlavu. Nechat si předepsat antidepresiva dnes už proto není nic neobvyklého. Jako první pomoc je však možné vyzkoušet dary přírodní lékárny. Třeba rozchodnici, která je na stres jako dělaná.

12.4.2022

Vlašské ořechy nejsou jen do bábovky. Snižují cholesterol, léčí srdce a vylepšují náladu!

Víte, že vlašské ořechy nejsou jen chutnou svačinkou a přísadou do bábovky nebo domácího cukroví, ale jsou také všelékem? Opravdu, už několik málo kousků umí snížit cholesterol, stačí je sníst hned po probuzení nalačno. Pravidelnou konzumací ořechů posílíte srdce a zvýšíte elasticitu cév, ale budete mít i lepší náladu. Tím ale výčet léčivých účinků nekončí, vlašáky toho umí totiž mnohem víc! A nejen ořechy samotné, ale také slupky nebo listy najdou využití!

Tibetská houba vylepší vaši imunitu i dobrou náladu

Toužíte zhubnout, posílit svou imunitu, vylepšit tělesnou i psychickou stránku svého já a navíc milujete kefír? Tibetská houba je tou nejlepší volbou, jak si užít pití zdravého kefíru na maximum. Možná jste už o ní pár řádků někdy četli, možná o ní slyšíte poprvé – dnes vám její kouzlo odhalíme!