Tibetská houba vylepší vaši imunitu i dobrou náladu

Toužíte zhubnout, posílit svou imunitu, vylepšit tělesnou i psychickou stránku svého já a navíc milujete kefír? Tibetská houba je tou nejlepší volbou, jak si užít pití zdravého kefíru na maximum. Možná jste už o ní pár řádků někdy četli, možná o ní slyšíte poprvé – dnes vám její kouzlo odhalíme!

Tibetská kefírová houba – seznamte se, prosím

Na první pohled vám dost možná připomene oblíbený květák. Ve skutečnosti se však jedná o dokonalé propojení kvasinek a bakterií, které se běžně vyskytují v bílkovinách, cukrech a tucích. Sama o sobě však tibetská houba nejen zajímavě vypadá, ale když ji navíc ponoříte do mléka, nastartuje svůj magický proces, který doslova nakopne váš organismus. Po spojení mléka s tibetskou houbou započne proces metabolizace cukrů na mléčnou kyselinu a vznikne mírně alkoholický nápoj s typickou kyselinkou – lahodný kefír. A původ tibetské houby? Jak název napovídá, jsou jím tibetské a kavkazské hory, kde se využívala k fermentaci mléka tak, aby k jeho uskladnění nebyla potřeba lednice.

Co vše tibetská houba umí?

Trápí-li vás zdravotní trable a neduhy, kefírová houba vám může pomoci. Skvěle brání nežádoucímu ulpívání potravy ve střevech, zlepšuje proces trávení a brání tak hnilobným procesům. Je skvělým parťákem při odkyselování organismu. Posiluje imunitní systém díky regulaci přemnožených virů, bakterií i kvasinek. Upřít se tibetské houbě nedají ani výsledky ve snižování vysokého krevního tlaku či snižování hladiny negativního cholesterolu. Kefírová houba úspěšně působí i na rekonvalescenci jater a slinivky.

Malý zázraky za pár korun

Velkou výhodou tibetské houby, kromě jejích pozitivních účinků na lidský organismus, je také snadné uchovávání i množení. Stačí si v prodejnách zdravé výživy či na internetu zakoupit násadu a dál už stačí nechat tibetskou houby dělat její práci. Přidáváním do mléka a jeho fermentováním totiž samotná houba postupně dorůstá. Její množství snadno můžete redukovat oddělením rukou a darováním přátelům. V lednici ji můžete nechat naloženou v mléce vyrábět lahodný kefír a ten postupně popíjet. V mléce tibetská houba vydrží bez upíjení či výměny zhruba týden, pak je dobré mléko vyměnit za čerstvé.

Od: PelMel, 5.4.2020