Salát s kešu zálivkou a mrkvovou slaninou

  • Přidat foto

Mrkvová slanina, kdo by se dal?

Ingredience

Na zálivku

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Předehřejte troubu na 200 ° C a rozprostřeme na plech pečící papír.
2.
Pro změkčení kešu zalijeme horkou vodou. A zatím je dáme stranou.
3.
Mrkvovou slaninu si připravíme tak, že mrkev oloupeme a pak ji jemně rozřezáme na tenké plátky. Přendáme do malé mísy, přidáme javorový sirup, olivový olej, sójovou omáčku, špetku pepře a zamícháme. Odložíme stranou a necháme marinovat.
4.
Opláchneme a vysušíme cizrnu. Pak ji přeneseme na plech, pokapeme olivovým olejem a sušeným česnekem. Důkladně promícháme a pečeme v předehřáté troubě po dobu 15 minut.
5.
Mezitím si připravíme salát. Opláchneme a vysušíme. Poté nakrájíme listy na kousky.
6.
K přípravě zálivky vysušíme kešu a vložíme do mixéru. Přidáme citronovou šťávu, česnek, hořčici, pepř a sójové mléko/vodu. Směs mixujeme do hladka. Nalijeme na salát a důkladně promícháme.
7.
Po 15 minutách vyndáme plech, promícháme cizrnu a na přidáme na plech marinovanou mrkev. Vrátíme do trouby a pečeme ještě dalších 15 minut.
8.
Pak už jen vše vyndáme a zamícháme do salátu 🙂

Od: Liška, 16.12.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
30 min vaření
45 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 1 × porce = 15 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, saláty, zelenina, luštěniny, vegetariánské, veganské, bezlepkové, bez laktózy

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
146.64 kcal
Protein
6.26 g
Sacharidy
z toho cukr
12.42 g
4.12 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.02 g
1.11 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.