Salát z kedlubny a mrkve (nộm su hào cà rốt)

  • Přidat foto

Ingredience

Bylinky

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Kedluben a mrkev nakrájíme nebo nastrouháme na tenké dlouhé nudličky, přidáme 4 lžičky soli, promícháme a necháme odležet 40 minut.
2.
Arašídy pražíme dozlatova na pánvi nebo v troubě. Vyndáme z trouby, uložíme v pečícím papíru nebo utěrce. Necháme vychladnout, arašídy oloupeme a rozmixujeme na větší kousky. (TIP na zpracování arašídy od mé maminky – na pánvi pražit společně se solí, díky které budou arašídy rovnoměrně pražené do zlatova a nespálí se. Loupání – všechny arašídy nasypat do cedníku a rýžovat, slupky se tím oddělí a odpadnou).
3.
Analogicky postup pro seznam (akorát zde se nemusí loupat a rozmixujeme nadrobno).
4.
Bylinky nasekáme nadrobno.
5.
Nudličky z kedlubny a mrkve opláchneme a vyždímáme pořádně v ruce nebo v utěrce a přendáme do misky.
6.
Přidáme 1 lžíci cukru, 1 lžíci citrónové šťávy, lisovaný česnek a pořádně promícháme. Ochutnáme a případně dochutíme dle chuti.
7.
Přidáme nasekané bylinky, arašídy a seznam, promícháme.
8.
Podáváme na talíři a ozdobíme koriandrem.

Od: Snuttig&Nici, 12.9.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
10 min vaření
1 hod 20 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Snuttig&Nici
Cena ingrediencí: 1 × porce = 19 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: saláty, asijská, zelenina, přílohy, vegetariánské, veganské, bezlepkové, bez laktózy

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
171.14 kcal
Protein
5.62 g
Sacharidy
z toho cukr
16.31 g
12.11 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.55 g
1.06 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.