Salát z kedlubny a mrkve (nộm su hào cà rốt)

Ingredience (2 x porce)

Bylinky

Postup přípravy

  1. Kedluben a mrkev nakrájíme nebo nastrouháme na tenké dlouhé nudličky, přidáme 4 lžičky soli, promícháme a necháme odležet 40 minut.
  2. Arašídy pražíme dozlatova na pánvi nebo v troubě. Vyndáme z trouby, uložíme v pečícím papíru nebo utěrce. Necháme vychladnout, arašídy oloupeme a rozmixujeme na větší kousky. (TIP na zpracování arašídy od mé maminky – na pánvi pražit společně se solí, díky které budou arašídy rovnoměrně pražené do zlatova a nespálí se. Loupání – všechny arašídy nasypat do cedníku a rýžovat, slupky se tím oddělí a odpadnou).
  3. Analogicky postup pro seznam (akorát zde se nemusí loupat a rozmixujeme nadrobno).
  4. Bylinky nasekáme nadrobno.
  5. Nudličky z kedlubny a mrkve opláchneme a vyždímáme pořádně v ruce nebo v utěrce a přendáme do misky.
  6. Přidáme 1 lžíci cukru, 1 lžíci citrónové šťávy, lisovaný česnek a pořádně promícháme. Ochutnáme a případně dochutíme dle chuti.
  7. Přidáme nasekané bylinky, arašídy a seznam, promícháme.
  8. Podáváme na talíři a ozdobíme koriandrem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 171.14 kcal | Protein: 5.62 g | Sacharidy: 16.31 g | z toho cukr: 12.11 g | Tuk: 7.55 g | z toho nas. MK: 1.05 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2780-salat-z-kedlubny-a-mrkve-nom-su-hao-ca-rot