Kedluben a mrkev nakrájíme nebo nastrouháme na tenké dlouhé nudličky, přidáme 4 lžičky soli, promícháme a necháme odležet 40 minut.
Arašídy pražíme dozlatova na pánvi nebo v troubě. Vyndáme z trouby, uložíme v pečícím papíru nebo utěrce. Necháme vychladnout, arašídy oloupeme a rozmixujeme na větší kousky. (TIP na zpracování arašídy od mé maminky – na pánvi pražit společně se solí, díky které budou arašídy rovnoměrně pražené do zlatova a nespálí se. Loupání – všechny arašídy nasypat do cedníku a rýžovat, slupky se tím oddělí a odpadnou).
Analogicky postup pro seznam (akorát zde se nemusí loupat a rozmixujeme nadrobno).
Bylinky nasekáme nadrobno.
Nudličky z kedlubny a mrkve opláchneme a vyždímáme pořádně v ruce nebo v utěrce a přendáme do misky.
Přidáme 1 lžíci cukru, 1 lžíci citrónové šťávy, lisovaný česnek a pořádně promícháme. Ochutnáme a případně dochutíme dle chuti.
Přidáme nasekané bylinky, arašídy a seznam, promícháme.
Podáváme na talíři a ozdobíme koriandrem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 171.14 kcal |
Protein: 5.62 g |
Sacharidy: 16.31 g |
z toho cukr: 12.11 g |
Tuk: 7.55 g |
z toho nas. MK: 1.05 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2780-salat-z-kedlubny-a-mrkve-nom-su-hao-ca-rot