Zeleninový salát s uzeným tofu a hořčicovo-medovou zálivkou

V parných dnem nám přijde zeleninový salát jistě vhod. Je to rychlé a osvěžující jídlo.

Ingredience

Na zálivku

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Ledový salát rozebereme na listy a důkladně propláchneme pod tekoucí vodou. Poté natrháme nebo nakrájíme na kousky. Půlky paprik zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Ředkvičky nakrájíme na kolečka a rajčata s okurkou na kostičky. Vše vložíme do salátové mísy a promícháme.
2.
Uzené tofu nakrájíme na kostky a na lžičce olivového oleje ho na pánvi orestujeme. Necháme vychladnout a přidáme do mísy k zelenině. Promícháme.
3.
Z olivového oleje, hořčice, medu a citronové šťávy pomocí metličky připravíme zálivku. Osolíme, opepříme a salát zálivkou polijeme.

Od: Šárka75, 24.7.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 62 Kč
Kategorie: hlavní chod, předkrm, saláty, zelenina, soja/tofu, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
552.50 kcal
Protein
16.85 g
Sacharidy
z toho cukr
18.62 g
15.65 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
45.63 g
6.12 g

Detailní rozpis podle ingrediencí