Zeleninový salát s uzeným tofu a hořčicovo-medovou zálivkou

V parných dnem nám přijde zeleninový salát jistě vhod. Je to rychlé a osvěžující jídlo.

Ingredience (2 x porce)

Na zálivku

Postup přípravy

  1. Ledový salát rozebereme na listy a důkladně propláchneme pod tekoucí vodou. Poté natrháme nebo nakrájíme na kousky. Půlky paprik zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Ředkvičky nakrájíme na kolečka a rajčata s okurkou na kostičky. Vše vložíme do salátové mísy a promícháme.
  2. Uzené tofu nakrájíme na kostky a na lžičce olivového oleje ho na pánvi orestujeme. Necháme vychladnout a přidáme do mísy k zelenině. Promícháme.
  3. Z olivového oleje, hořčice, medu a citronové šťávy pomocí metličky připravíme zálivku. Osolíme, opepříme a salát zálivkou polijeme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 561.16 kcal | Protein: 18.11 g | Sacharidy: 19.80 g | z toho cukr: 15.16 g | Tuk: 45.42 g | z toho nas. MK: 5.64 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1794-zeleninovy-salat-s-uzenym-tofu-a-horcicovo-medovou-zalivkou