Předehřejte troubu na 200 ° C a rozprostřeme na plech pečící papír.
Pro změkčení kešu zalijeme horkou vodou. A zatím je dáme stranou.
Mrkvovou slaninu si připravíme tak, že mrkev oloupeme a pak ji jemně rozřezáme na tenké plátky. Přendáme do malé mísy, přidáme javorový sirup, olivový olej, sójovou omáčku, špetku pepře a zamícháme. Odložíme stranou a necháme marinovat.
Opláchneme a vysušíme cizrnu. Pak ji přeneseme na plech, pokapeme olivovým olejem a sušeným česnekem. Důkladně promícháme a pečeme v předehřáté troubě po dobu 15 minut.
Mezitím si připravíme salát. Opláchneme a vysušíme. Poté nakrájíme listy na kousky.
K přípravě zálivky vysušíme kešu a vložíme do mixéru. Přidáme citronovou šťávu, česnek, hořčici, pepř a sójové mléko/vodu. Směs mixujeme do hladka. Nalijeme na salát a důkladně promícháme.
Po 15 minutách vyndáme plech, promícháme cizrnu a na přidáme na plech marinovanou mrkev. Vrátíme do trouby a pečeme ještě dalších 15 minut.
Pak už jen vše vyndáme a zamícháme do salátu 🙂
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 144.28 kcal |
Protein: 5.78 g |
Sacharidy: 12.88 g |
z toho cukr: 3.94 g |
Tuk: 6.86 g |
z toho nas. MK: 1.06 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2289-salat-s-kesu-zalivkou-a-mrkvovou-slaninou