Salát s kešu zálivkou a mrkvovou slaninou

Mrkvová slanina, kdo by se dal? :)

Ingredience (6 x porce)

Na zálivku

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 ° C a rozprostřeme na plech pečící papír.
  2. Pro změkčení kešu zalijeme horkou vodou. A zatím je dáme stranou.
  3. Mrkvovou slaninu si připravíme tak, že mrkev oloupeme a pak ji jemně rozřezáme na tenké plátky. Přendáme do malé mísy, přidáme javorový sirup, olivový olej, sójovou omáčku, špetku pepře a zamícháme. Odložíme stranou a necháme marinovat.
  4. Opláchneme a vysušíme cizrnu. Pak ji přeneseme na plech, pokapeme olivovým olejem a sušeným česnekem. Důkladně promícháme a pečeme v předehřáté troubě po dobu 15 minut.
  5. Mezitím si připravíme salát. Opláchneme a vysušíme. Poté nakrájíme listy na kousky.
  6. K přípravě zálivky vysušíme kešu a vložíme do mixéru. Přidáme citronovou šťávu, česnek, hořčici, pepř a sójové mléko/vodu. Směs mixujeme do hladka. Nalijeme na salát a důkladně promícháme.
  7. Po 15 minutách vyndáme plech, promícháme cizrnu a na přidáme na plech marinovanou mrkev. Vrátíme do trouby a pečeme ještě dalších 15 minut.
  8. Pak už jen vše vyndáme a zamícháme do salátu 🙂

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 147.08 kcal | Protein: 6.24 g | Sacharidy: 12.49 g | z toho cukr: 4.06 g | Tuk: 7.04 g | z toho nas. MK: 1.11 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2289-salat-s-kesu-zalivkou-a-mrkvovou-slaninou