Královnu kuchyně cibuli využijete při vaření i jako lék

Králem květin je špenát a královnou kuchyně cibule. Po cibuli sáhneme téměř při každém vaření. Seznamte se s různými druhy cibule, jejich použitím v kuchyni i méně známým využitím cibule při léčbě.

Instantní jídla. Rychlá a levná cesta k vážnému onemocnění

Jak často sáhnete po polévce z pytlíku? Kolikrát jste hlad vyřešili instantními nudlemi? Možná nevíte, jak moc poškozujete organizmus. Instantní pokrmy jsou nebezpečnější, než myslíte.

Chutná klasika na talíři i mezi chleby. Jak správně smažit řízky?

Připravit vepřový řízek není složité. Ale připravit šťavnatý, chutný řízek s křupavým obalem je těžší, než myslíte. Jaký postup pro přípravu řízků zvolit? A v jakém typu mouky řízky obalit?

Jak šéfkuchaři připravují nejoblíbenější bramborové přílohy

Bez brambor si možná umíme představit jeden den, ale třeba jeden týden české kuchyně bez brambor? To je nemyslitelné. Brambory jsou častou a oblíbenou přílohou, přesto při jejich přípravě chybujeme. Jak správně vařit bramborové přílohy?

Vyhazujete zbytky? Chyba! Proměňte je na hnojivo

Sáčky z čase, bramborové slupky, slupky z banánů nebo kávový lógr. Co mají společného? Jsou výborným hnojivem pro vaši zahrádku nebo pro pokojové rostliny. Zjistěte, jak vyrobit přírodní hnojivo šetrné k životnímu prostředí i k peněžence.