Cibule a její vliv a účinky na naše zdraví

Cibule kuchyňská se řadí mezi cibulovou zeleninu a sice do čeledi amarylkovitých. Pochází nejspíše ze střední Asie. Cibuli znali již naši dávní prapředci, zmínky o ní pochází ze starověkého Egypta, Indie i Číny, rovněž se o ní dočtete v Bibli. Kromě soli byla vždy brána jako výborné koření a zejména se potom o ní hovořilo v souvislosti s přínosem pro lidské zdraví.

Nepodceňte výživu v těhotenství. Odměnou je chytré miminko

Pokud je žena těhotná, měla by jíst za dva. Může si dovolit i cukrovinky a přejídání. S cigaretami není vhodné skoncovat ihned, postačí kouření omezit. Vše zmíněné je nesmysl. Jak vypadá správná výživa těhotných žen?

Jak správně rozmrazovat potraviny

Zdá se to jako lehký úkol, vytáhnout potravinu z mrazáku a nechat ji v teple rozmrznout. Pozor však na nejčastější chyby, kterých se během rozmrazování potravin dopouštíte. Správné zásady rozmrazování dodržujte zejména u rozmrazování masa. Tam je riziko přemnožení mikroorganizmů nejvyšší.

Co upéct o víkendu? 4 jednoduché recepty na pečení s podmáslím

Víkend bez sladkého upečeného koláče nebo buchty si žádná hospodyňka neumí představit. Provoněná kuchyň vanilkou či skořicí navodí pohodovou víkendovou atmosféru pro celou rodinu. Připravili jsme pro vás 4 recepty na pečení s podmáslím a ať už hledáte recepty na bábovku nebo buchtu s ovocem, máme je pro vás připravené.

Vyměňte okurek za čokoládu. Proč potřebujeme antioxidanty?

Antioxidanty zpomalují stárnutí organizmu a pomáhají správné funkci imunitního systému. Proč jsou pro tělo tolik důležité a kde nalezneme jejich zdroje? Jak je správně zařadit do jídelníčku?

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.