Články

Jak se vyrábí kakao a v kterých čokoládách je jeho poměr nejvyšší?

Kakao k snídani či svačině s makovcem nebo buchtou a povidly je u nás v ČR klasikou již od dob našich babiček. Kakao milují děti i dospělí a to díky jeho sladké čokoládové chuti. Kakao je také jedna z nejdůležitějších ingrediencí při výrobě čokolády.

21.10.2019

Citrony. Co nám nabízí a jak je vybrat?

V boji proti nachlazení se mnoho z nás obrací k citrusovým plodům. O nich je známo, že obsahují nezanedbatelné množství vitaminu C i řadu dalších zdraví prospěšných látek. Oblíbené jsou zejména citrony, jejichž prodej zažívá v zimních měsících každoročně boom. Jak vybrat z nabízených plodů ty správné?

13.10.2019

Jak posílit dětskou imunitu přírodní cestou

Léto je nenávratně pryč a začínají sychravé a studené podzimní rána. Nejvíce je ohrožena imunita našich dětí, které tráví více než polovinu dne ve školách a školkách a setkávají se s různými viry a bakteriemi.

11.10.2019

Hrušky a jejich ověřené účinky na lidský organismus

Milujete slaďoučké hrušky? Máte jich plnou zahradu a nevíte co s nimi a hledáte způsoby, jak jinak je zpracovat než do kompotu či povidel? Hrušky umí svou slaďoučkou chutí přidat na dobré náladě a jejich účinky na lidský organismus jsou k nezaplacení. Zjistěte, co vše se dá z hrušek vyrobit, jak je v kuchyni zpracovat a poznejte jejich ověřené účinky na lidský organismus.

6.10.2019

Je používání hliníkové folie bezpečné?

Na začátku se na hliník trošku zevrubněji podíváme. Tento kov se vyskytuje úplně všude kolem nás, je uměle přidáván do kosmetických přípravků, tetrapakových obalů, cigaret, léků či vakcín, takže snažit se mu vyhnout, je absolutně nemožné. Obávaný hliník najdeme například v plechovkách či konzervách s potravinami, v plechovkách s nápoji (kyselý nápoj = největší riziko), ve víčkách u jogurtů, v antiperspirantech, některých zubních pastách, v soli, nebo třeba vlhčených ubrouscích a v dalších stovkách produktů.

5.10.2019

Poslední komentáře


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.