Alchymie v kuchyni. Metoda vaření sous-vide

Chcete si v domácích podmínkách připravit chuťově nepřekonatelný pokrm? Pak se seznamte s metodou vaření sous-vide. Vaření ve vakuu za nízkých teplot přinese dokonalý požitek chutí a vůní. Jídlo navíc vaříte s minimem tuku a bez ztráty živin.

Pomáhá snižovat tlak, zhubnout i od nelibého dechu. Ano, čaj

Tekutina, která na příčkách oblíbenosti zabírá stříbrný post. Čaj je druhým nejoblíbenějším nápojem hned po vodě. Znáte blahodárné účinky čaje? Kdy se servíruje zelený čaj a kdy podávat oolong?

Srdcovka na talíři. Potraviny, co posílí srdce a kardiovaskulární systém

Srdeční sval potřebuje náležitou výživu a péče o něj by měla být naší prioritou. Kromě pravidelného pohybu prospějete srdci určitým druhem potravin. Které to jsou?

Proti alergiím bojujte jídlem

Alergici s obavami vyhlížejí začátek pylové sezóny a pak se nemohou dočkat prvního sněhu. Projevy alergie ale lze zmírnit kromě tablet i správnou stravou. Které potraviny byste měli zařadit do jídelníčku a čemu se naopak vyhnout?

Zapomeňte na piškoty v čaji. Naučte se jíst správně při nevolnostech

Průjem či zvracení jsou potíže, které zpravidla rychle odezní a nejsou považovány za závažné onemocnění. Přesto jsou nepříjemné a bolestivé. Vhodnou stravou se s nimi rychle rozloučíte.