Pečené kuře jako od šefkuchaře. Jaké je tajemství křupavé kůrčičky?

Šup s kuřetem do pekáče, posypat grilovacím kořením, přiklopit a cvaknout teplotu na 180 °C. Proč se vám nedaří upéci šťavnaté kuře s křupavou kůrčičkou? Poradíme vám pár triků, díky kterým upečete dokonalou kuřecí pečínku.

Nejen koření, ale i lék. Vyzkoušejte muškátový oříšek netradičním způsobem

Muškátový oříšek má výraznou chuť i vůni. Možná ale nevíte, že je účinným lékem na nespavost, deprese, revma i akné. Pozor na jeho halucinogenní účinky. Jedná se o jednu z nejstarších drog.

Královnu kuchyně cibuli využijete při vaření i jako lék

Králem květin je špenát a královnou kuchyně cibule. Po cibuli sáhneme téměř při každém vaření. Seznamte se s různými druhy cibule, jejich použitím v kuchyni i méně známým využitím cibule při léčbě.

Instantní jídla. Rychlá a levná cesta k vážnému onemocnění

Jak často sáhnete po polévce z pytlíku? Kolikrát jste hlad vyřešili instantními nudlemi? Možná nevíte, jak moc poškozujete organizmus. Instantní pokrmy jsou nebezpečnější, než myslíte.

Chutná klasika na talíři i mezi chleby. Jak správně smažit řízky?

Připravit vepřový řízek není složité. Ale připravit šťavnatý, chutný řízek s křupavým obalem je těžší, než myslíte. Jaký postup pro přípravu řízků zvolit? A v jakém typu mouky řízky obalit?