Magazín o jídle a zdravém životním stylu

Fugu: Ruská ruleta japonské gastronomie

Fugu: Ruská ruleta japonské gastronomie

Na první pohled nenápadná a roztomilá rybka, jejíž jed by dokázal usmrtit až třicet lidí, se stala legendární japonskou delikatesou. Fugu, přezdívaná jako „ruská ruleta na talíři“, si po staletí získává odvážné gurmány fascinované kombinací nebezpečí a vytříbené chuti. Co všechno se skrývá za touto smrtící pochoutkou?

Samosběr jahod 2025: Nejlepší místa, kde si letos natrhat čerstvé jahody

Samosběr jahod 2025: Nejlepší místa, kde si letos natrhat čerstvé jahody

Samosběr jahod si u nás získává čím dál větší oblibu a není divu – kromě toho, že si domů odnesete čerstvé sladké jahody, je to i skvělá příležitost, jak si užít den venku s rodinou nebo kamarády. Na chvíli zapomenete na každodenní starosti, nadýcháte se čerstvého vzduchu a jako bonus máte košík plný jahod, které jste si sami natrhali přímo z keříku. Čerstvější už být nemůžou.

Bez pomazánkového másla a rumu. Vyzkoušejte originální tiramisu

Bez pomazánkového másla a rumu. Vyzkoušejte originální tiramisu

Tiramisu je poměrně mladý a moderní dezert. Vznikl v Itálii a rychle se rozšířil do Evropy a dál do světa. Dnes už si tiramisu dáte téměř v každé kavárně a mnozí si jej s drobnými úpravami připravují i doma. Co patří do originálního receptu a na co si dát pozor, pokud se pustíte do tiramisu? Odpovíme vám.

Fermentujte. Budete krásní, zdraví a v dobré náladě

Fermentujte. Budete krásní, zdraví a v dobré náladě

Fermentování má tradici stovky i tisíce let. Jednoduchý proces konzervuje potraviny, dává jim lahodnou, příjemně kyselou a lehce pikantní chuť. Konzumace fermentovaných potravin podporuje imunitu, přispívá ke krásné pokožce a snižuje riziko chmurných nálad. Zjistěte, jak snadná je domácí příprava fermentovaných potravin.

Chroupání syrové zeleniny je zdravé. Omyl! To platí jen pro některé druhy

Chroupání syrové zeleniny je zdravé. Omyl! To platí jen pro některé druhy

Zdravý jídelníček stojí a padá s konzumací velkého množství zeleniny. Pozor ale na to, že některé druhy zeleniny prospívají tělu více, když je tepelně upravíte. V syrovém stavu obsahují škodlivé látky a můžete si ublížit. Zjistěte, které druhy zeleniny si lépe vychutnáte vařené a jakou zeleninu nikdy nekonzumovat syrovou.