Vaření
Jak šéfkuchaři připravují nejoblíbenější bramborové přílohy
Bez brambor si možná umíme představit jeden den, ale třeba jeden týden české kuchyně bez brambor? To je nemyslitelné. Brambory jsou častou a oblíbenou přílohou, přesto při jejich přípravě chybujeme. Jak správně vařit bramborové přílohy?
Vyhazujete zbytky? Chyba! Proměňte je na hnojivo
Sáčky z čase, bramborové slupky, slupky z banánů nebo kávový lógr. Co mají společného? Jsou výborným hnojivem pro vaši zahrádku nebo pro pokojové rostliny. Zjistěte, jak vyrobit přírodní hnojivo šetrné k životnímu prostředí i k peněžence.
Vše, co byste měli vědět o pórku a tipy pro jeho využití v kuchyni
Pórek neboli pór zahradní je cibulová zelenina, která jídlu dodá příjemnou štiplavou chuť. Navíc má také velmi blahodárné účinky pro náš organismus a v kuchyni se dá využít hned na několik způsobů. V článku poradíme, jak vybrat kvalitní pórek a proč by neměl chybět ve vašem jídelníčku. Zjistíte také, jak ho pěstovat a na konci najdete 12 receptů na skvělá jídla s využitím pórku.
Farfalle, orecchiette, penne, ravioli. Vyznáte se v těstovinách?
Doba, kdy jsme si mohli vybrat mezi kolínky, špagetami a nudlemi do polévky je dávno pryč. Obchody jsou zaplněny stovkami druhů těstovin atraktivních tvarů a barev. Jaké druhy těstovin patří mezi nejoblíbenější a k jakým jídlům se hodí?
Kdy a jak začít s dětskými příkrmy?
Pokud jste se před pár měsíci stala novopečenou maminkou, přichází už pomalu doba, kdy začnete řešit příkrmy. Jak na to, aby dětem chutnaly? Kdy přesně začít? A co dětem dát? Vše důležité se dozvíte v dnešním článku.