Vaření
Pohanka, jáhly a kroupy zoufale volají. Vraťte nás do jídelníčku
Jejich názvy jistě znáte, ale vybavíte si jejich chuť? Možná stěží. Pohanka, jáhly a kroupy se téměř vytratily z našeho jídelníčku. Všechny však splňují pravidla zdravé výživy a patří na náš stůl.
Kolik znáte druhů olejů pro vaření? A víte, jak je správně používat?
Kolik máte v kuchyni olejů? Jeden? Pak se ochuzujete o řadu chuťových variací i cenné látky obsažené v různých druzích stolních olejů. Jaké druhy olejů je vhodné mít ve spíži a k čemu konkrétní druh využít? Poradíme vám.
Chleba je boží dar, nesmí přijít na zmar
Nic nemá tak omamnou vůni, jako čerstvě upečený chléb. Ten zcela jistě patří do našeho jídelníčku, jen je třeba vybrat si správný druh. Jak chleba správně skladovat a jak zužitkovat starý chléb?
7 důvodů proč by jáhly neměly chybět na vašem jídelníčku
Jáhly jsou asi jeden milimetr velké žluté kuličky, které se pomalu vytrácejí z našich jídelníčků. Ve středověku byla cena jáhlů velmi vysoká a vařilo se z nich pouze sváteční jídlo. V dnešní době je vystřídala rýže a brambory a objevují se většinou pouze ve zdravých receptech. Za standardní přílohu je bohužel již považovat nemůžeme.
Žlutá, červená, zelená, oranžová. To není duha, ale čočka. Poznejte ji
Jak často by měla být luštěnina na našem talíři? Alespoň třikrát týdně. Že to bude nuda? Rozhodně ne. Na výběr máte hned několik druhů čočky. Červená čočka nenadýmá, žlutá čočka se hodí k pokrmům indické kuchyně, francouzská čočka je delikátní a černá čočka je perfektní do salátů. Poznejte je všechny.