Vaření
Chyby při vaření jsou pozvánkou pro parazity
Nebezpečné mikroby a parazity si přinášíte domů každý den. Líbí se jim zejména v syrovém mase. Špatná manipulace a chyby při přípravě potravin mohou vést k lehkým otravám z jídla i k závažnějším onemocněním. Co dělat a nedělat v kuchyni?
Tyto potraviny nikdy neohřívejte. Víte, které to jsou?
Už jsi doma? Ohřeji ti večeři. Kdy si tento výrok můžete dovolit a kdy hazardujete se zdravím celé rodiny? Představíme vám potraviny, které nejsou určené pro opětovné ohřívání.
Používáte alobal v kuchyni? Získejte z něj maximum!
Zatímco jedni na stříbrolesklou fólii z hliníku nedají dopustit, jiní v ní vidí nebezpečného nepřítele, kterého je třeba zapudit co nejdál od dveří kuchyně. Řeč je samozřejmě o alobalu. Ten se pro potravinářské účely vyrábí hned v několika tloušťkách a při správné aplikaci se z něho stává šikovný kuchyňský pomocník. Mrkněte s námi, jak na něj.
Čínská kuchyně má mnoho příchutí. Není to jen kung pao s nudlemi. Vyzkoušejte tradiční čínské pokrmy
Obliba čínských pokrmů nezná hranice zemí ani kontinentů. Čínská kuchyně se nebojí experimentů ani kontrastních chuťových kombinací. Zapomeňte na kung pao a vyzkoušejte méně známé pokrmy čínské kuchyně.
Vypěstujte si řeřichu v bytě snadno a rychle
Porce vitaminů a chutná ozdoba mnohých jídel v jednom, kterou si zamilují také děti – to je řeřicha. Navíc si ji můžete vypěstovat snadno a rychle na okenním parapetu. Stačí vám k tomu miska, vata a trochu vody.