Vaření
Žlutavé zdraví z mezí a strání
Obtížný plevel, kterého se těžko zbavujeme na záhonku nebo nádherný materiál pro upletení věnečku? Či snad legrační bílý chomáček, co s oblibou rozfoukají děti po louce? Ne! Pampeliška je léčivá bylina a pomáhá proti řadě neduhů.
Pečené kuře jako od šefkuchaře. Jaké je tajemství křupavé kůrčičky?
Šup s kuřetem do pekáče, posypat grilovacím kořením, přiklopit a cvaknout teplotu na 180 °C. Proč se vám nedaří upéci šťavnaté kuře s křupavou kůrčičkou? Poradíme vám pár triků, díky kterým upečete dokonalou kuřecí pečínku.
Chutná klasika na talíři i mezi chleby. Jak správně smažit řízky?
Připravit vepřový řízek není složité. Ale připravit šťavnatý, chutný řízek s křupavým obalem je těžší, než myslíte. Jaký postup pro přípravu řízků zvolit? A v jakém typu mouky řízky obalit?
Jak šéfkuchaři připravují nejoblíbenější bramborové přílohy
Bez brambor si možná umíme představit jeden den, ale třeba jeden týden české kuchyně bez brambor? To je nemyslitelné. Brambory jsou častou a oblíbenou přílohou, přesto při jejich přípravě chybujeme. Jak správně vařit bramborové přílohy?
Vyhazujete zbytky? Chyba! Proměňte je na hnojivo
Sáčky z čase, bramborové slupky, slupky z banánů nebo kávový lógr. Co mají společného? Jsou výborným hnojivem pro vaši zahrádku nebo pro pokojové rostliny. Zjistěte, jak vyrobit přírodní hnojivo šetrné k životnímu prostředí i k peněžence.