Vaření
Křupavá pizza doma. Marná touha nebo snadná věc?
Objednat nebo upéci pizzu doma? O desáté hodině večerní ji samozřejmě objednejte. Pokud máte ale více strávníků, trošku času na přípravu a pizza je vaším oblíbeným jídlem, naučte se ji. Pečení domácí pizzy nemusí být tak složité, jak se zdá.
10 tipů na osvěžující letní limonády a smoothie
Pitný režim je důležité dodržovat nejen v letních měsících, ale i po celý rok. Ovšem v létě si můžete doma připravit vlastní osvěžující a chutné limonády a smoothie z čerstvě sklizeného ovoce z vlastní zahrádky. Připravili jsme pro vás inspiraci v podobě 10 tipů na osvěžující letní limonády a smoothie pro každý den.
Chyby při vaření jsou pozvánkou pro parazity
Nebezpečné mikroby a parazity si přinášíte domů každý den. Líbí se jim zejména v syrovém mase. Špatná manipulace a chyby při přípravě potravin mohou vést k lehkým otravám z jídla i k závažnějším onemocněním. Co dělat a nedělat v kuchyni?
Tyto potraviny nikdy neohřívejte. Víte, které to jsou?
Už jsi doma? Ohřeji ti večeři. Kdy si tento výrok můžete dovolit a kdy hazardujete se zdravím celé rodiny? Představíme vám potraviny, které nejsou určené pro opětovné ohřívání.
Používáte alobal v kuchyni? Získejte z něj maximum!
Zatímco jedni na stříbrolesklou fólii z hliníku nedají dopustit, jiní v ní vidí nebezpečného nepřítele, kterého je třeba zapudit co nejdál od dveří kuchyně. Řeč je samozřejmě o alobalu. Ten se pro potravinářské účely vyrábí hned v několika tloušťkách a při správné aplikaci se z něho stává šikovný kuchyňský pomocník. Mrkněte s námi, jak na něj.