Vaření
Pomelo, citron, pomeranč. Mocná trojice na našem talíři
Že bychom měli jíst více ovoce a zeleniny je známou skutečností a trošku otřepanou frází. Přesto se jí mnozí neřídí. Ukážeme vám, proč byste měli do jídelníčku zařadit citrusy jako jsou pomelo, citron a pomeranč. Pomáhají s hubnutím i léčbou viróz.
5 netradičních způsobů, jak využít skořicové tyčinky
Vůně skořice pohladí mysl i duši, a navíc vytvoří pohodovou atmosféru v každé domácnosti. Většinou se s ní setkáváme v mleté podobě při vaření a pečení. My jsme pro vás připravili 5 tipů na to, jak využít skořicové tyčinky jinak než jen při vaření. Zjistíte, jaké druhy skořice na českém trhu můžete najít a v čem se liší a nezapomněli jsme ani na inspiraci ve formě receptů, kterou najdete na konci článku.
Návrat do školy: Zdravé svačinky
Začátek školního roku je tu a spoustu rodičů tak opět trápí otázka Co dám dětem k svačině? Vyzkoušejte 5 tipů, které vám vystačí na celý týden, a jsou navíc zdravé a rychlé!
Zázračná tableta roste podél cest. Proč nezapomenout na sběr šípků
Je všude dostupný a procházíme kolem něj bez povšimnutí. Chyba! Šípek si zaslouží naši pozornost, spolu s rakytníkem je to nejbohatší zdroj vitaminu C. Pořiďte si účinný lék na nachlazení během jedné vycházky. Sběr šípků se vyplatí.
5 tipů, jak vybrat kvalitní olivový olej
Chcete si uvařit dobré italské jídlo nebo zkusit Francouzskou kuchyni? Pak se rozhodně bez olivového oleje se neobejdete. V obchodech najdete olivové oleje v různých cenových relacích, a proto je důležité vědět, čím se řídit při jeho výběru. Ten nejdražší nemusí být vždy nejkvalitnější.