Vaření

Souboj příloh. Porazí batáty běžné brambory?

Souboj příloh. Porazí batáty běžné brambory?

Řízek s bramborovou kaší, vánoční kapr a bramborový salát, domácí bramborové knedlíky či křupavé bramborové placky. Česká kuchyně nemůže bez brambor být. Zkuste však část bramborových příloh nahradit těmi z batátů.

Zdravá svačina je stejně důležitá pro děti i dospělé

Zdravá svačina je stejně důležitá pro děti i dospělé

Chutná, zdravá a výživná svačina pomáhá lépe se soustředit a zahání chutě na sladkosti v pozdější době. Se svačinou se budete mnohem méně přejídat a sáhnete po méně tučných pokrmech ve večerních hodinách. Dětem pomáhá bojovat proti únavě a nervozitě.

Děravý sáček, co se hází do vroucí vody. Poznejte rýži

Děravý sáček, co se hází do vroucí vody. Poznejte rýži

Rýže je s lidstvem už přes deset tisíc let a nasytí až čtvrtinu populace na planetě. Rýže je důležitá pro vysoký obsah sacharidů a v jídelníčku má nezastupitelné místo. Víte, jak rýži správně uvařit a skladovat?

Bylinky pro krásu zahrady i zdraví na talíři

Bylinky pro krásu zahrady i zdraví na talíři

Bylinky jsou všemocné rostlinky. Dokáží ozdobit zahrádku, talíř a mají blahodárný vliv na naše zdraví!

Hladká, polohrubá, hrubá. A dál? Druhů mouky jsou desítky

Hladká, polohrubá, hrubá. A dál? Druhů mouky jsou desítky

Českou kuchyni si bez mouky asi představíme jen těžko. Je jí však vytýkán vysoký obsah lepku a nízký obsah vlákniny. Cestou je nahrazení pšeničné mouky jiným typem. Jaké druhy mouky máme na výběr?