Vaření

Proč zapojit houby do našich jídelníčků? 10 tipů na houbové recepty, které musíte ochutnat.

Proč zapojit houby do našich jídelníčků? 10 tipů na houbové recepty, které musíte ochutnat.

Patříte mezi zapálené houbaře a hledáte chutné houbové recepty ať už ze sušených, zavařených či čerstvých hub? Houby jsou v kuchyni žádané a jídlům dodávají specifickou chuť a vůni. Použít je můžeme jako vedlejší ingredienci, přílohu, ale také z nich snadno připravíme hlavní pokrm.

Jak připravit dokonalé ztracené vejce k snídani, do polévky či do salátu

Jak připravit dokonalé ztracené vejce k snídani, do polévky či do salátu

Ať už ho použijete do polévky nebo jako součást snídaňového menu, správně připravené „ztracené vejce“ si oblíbí snad každý milovník tekutého žloutku. Ovšem připravit tento oblíbený pokrm je někdy, jak se říká, vyšší dívčí.

Využití cuket v kuchyni a jejich blahodárné účinky

Využití cuket v kuchyni a jejich blahodárné účinky

Rostou vám na zahrádce cukety jak z vody? Pak se radujte. Cukety se dají v kuchyni zpracovat na velkou spoustu způsobů a díky jejich jemné chuti (chuťové neutralitě), jsou vhodné pro přidání do různých jídel. Při pečení bábovky ji dodají vláčnost a nadýchanost, servírovat je můžete i jako přílohu, nebo podávat s masem, fantazii se meze nekladou.

Koření – nejvyužívanější druhy v rostlinném stravování

Koření – nejvyužívanější druhy v rostlinném stravování

Že je koření základ kuchyně, je nepochybně známý fakt, ale znáte třeba lahůdkové droždí, nebo tamari? Lidé, kteří se stravují pouze nebo převážně rostlinnou stravou, museli zabrousit do tajů koření hlouběji než ostatní. Je to z toho důvodu, že se z etického nebo ekologického důvodu rozhodli stravovat soucitně, ale chutě jim zůstali stejné. Ale proč se vzdávat chutí, když se dá přesvědčení skloubit s dobře ochuceným jídlem právě díky rozmanitosti koření.

Okurková sezóna

Okurková sezóna

Okurková sezóna je tady, ale pokud myslíte, že mluvím o vžitém označení pro letní období, kdy nemáte v práci do čeho píchnout a ve zprávách se dozvídáte senzační zprávy o lidožravých žralocích z Chorvatska, tak se mýlíte. Zahrádkáři začínají mít žně a okurek plné lednice, se kterými si brzy nebudou vědět rady. Takže pokud patříte mezi ně a plánujete ve velkém zavařovat, možná vás bude zajímat pár informací, případně typů, k čemu všemu jsou okurky užitečné.