Jak připravit dokonalé silvestrovské pohoštění? Silvestrovské chuťovky a recepty na pomazánky

Připravujete se na Silvestra a hledáte inspiraci pro dokonalé silvestrovské pohoštění? Nový rok je za dveřmi, a tak jsme pro vás připravili pár receptů na silvestrovské pohoštění, které vám vstup do následujícího roku zcela určitě zpříjemní.

Reklama

Na Silvestra chceme slavit a bavit se. Proto je nutné mít k alkoholu i co zakousnout. Vybrali jsme pro vás recepty, které se hodí k alkoholu a zároveň vydrží celou noc vypadat k nakousnutí.

Připravte si chlebíčky od základu, upečte si máslovou veku

Základem každé silvestrovské oslavy jsou chlebíčky. Nestihli jste koupit veku? Nevadí. Máte doma mouku, droždí, vejce, kousek másla a mléko? Pak si ji doma můžete upéct sami. Vyzkoušejte recept na máslovou veku a uvidíte, že jste nikdy lepší chlebíčky nejedli a hosté budou chtít znát tajemství šéfkuchaře.

Správná pomazánka podtrhne chuť chlebíčků

Ať už jste se rozhodli veku upéct či nikoliv a máte kupovanou, pak je čas ji něčím natřít a ozdobit do finální chuti a vzhledu chlebíčků. Tradiční zdobení chlebíčků vejcem, šunkou, kyselou okurkou a sýrem podtrhneme ještě vhodnou pomazánkou či salátem a tím určíme finální chuť chlebíčků. Proto je nutné vybrat správnou pomazánku, která bude vhodná i při slavnostních situacích, kde se konzumuje alkohol.

Pomazánky vhodné k pivu a vínu pro každého

Škvarková pomazánka

Prvním tipem je pomazánka známá už z receptů našich babiček. Jedná se o recept na škvarkovou pomazánku, která se hodí nejen na chlebíčky, ale použít ji můžete také na topinky, jednohubky či jiné chuťovky. Výborně se hodí k alkoholu jako je pivo a víno.

Reklama

Česneková pomazánka z tofu

V případě, že jste přešli na rostlinnou stravu a škvarky nejsou to pravé ořechové, vyzkoušejte recept na česnekovou pomazánku z tofu. K výrobě této pomazánky vám stačí pouze 3 ingredience a to je tofu, česnek a sojanéza a za pár minut máte pomazánku hotovou.

Uzená pomazánka

Čekáte hosty, kteří nejsou vegetariáni ani vegani a rádi byste jim nabídli něco zdravého a zároveň uspokojili jejich chuťové buňky? Pro takovéto příležitosti tu mám recept na uzenou pomazánku. Ačkoliv by se mohlo zdát, že pomazánka je ze zbytků uzeného masa, není tomu tak. Masovou chuť jí dodává uzené tofu. Uvidíte, že zachutná všem.

Rychlá pomazánka z chilli a fazolí

Rychlá pomazánka z chilli a fazolí potěší ty z vás, kteří mají raději pikantnější jednohubky či chuťovky. Budete na ni potřebovat fazole v chilli omáčce, díky kterým je její chuť opravdu výrazná. V případě, že chcete dodat pomazánce větší grády, pak můžete i dochutit kapkou tabasca omáčky.

Rychlá vaječná pomazánka

Spěcháte a nemáte už čas jít nakoupit suroviny na pomazánky? V případě, že vám doma zbyly vejce, pár kyselých okurek, máslo a měkký sýr, pak je nejrychlejším řešením recept na rychlou vaječnou pomazánku a za cca 20 min. ji můžete mazat na jednohubky či chlebíčky.

Pomazánka camembert

Pokud se chcete opravdu blýsknout a máte na přípravu silvestrovského pohoštění dostatek času, skvělou volbou je pomazánka camembert. Na chlebíčkách vypadá krásně a chutná stejně tak dobře díky jarní cibulce. Proto cibulku neměňte za žádnou jinou, chuť pomazánky by nebyla tak dobrá a výrazná.

Chuťovky a jednohubky vhodné k pivu i vínu

Také jednohubky a chuťovky, které na tento slavnostní večer připravíte, jsou velmi důležitým silvestrovským pokrmem. Ať už dáváte přednost bezmasé stravě či naopak, jednohubky mohou vypadat úžasně, jen vědět jak na to.

Jednohubky a tyčinky

Nejen vegani a vegetariáni uvítají na svém silvestrovském stole zeleninové jednohubky. Už na první pohled vypadají k nakousnutí a krásně nazdobí slavnostní tabuli. Velmi originální a chutné jsou také bezpečivovité jednohubky, tedy jednohubky bez pečiva. Skládají se ze zeleniny, pomazánky a koření.

K vínu jsou výborné nivové tyčinky, které si také jednoduše připravíte doma. Upečené tyčinky vám vydrží celý silvestrovský večer. Podávat je můžete za tepla i za studena k bílému či červenému vínu.

Chuťovky – plněná vejce

Chuťovky v podobě plněných vajec můžete připravit na 1000 způsobů, my jsme pro vás připravili 3 recepty, které můžete podávat také jako předkrm.

Česneková vejce jsou výborným předkrmem i chuťovkou k pivu. Vzhledem ke složení tohoto pokrmu je nutné vejce zkonzumovat co nejdříve od uvaření.

Další recept se může zdát trochu netradiční, ale jako chuťovka či předkrm jsou plněná vejce s balkánským sýrem perfektní. Slaná chuť balkánského sýru dodá vejcím opravdu jedinečnou chuť a hosté budou obdivovat originalitu hostitelky.

A do třetice tu pro vás máme připravené vejce plněná pórkovou pomazánkou. Pomazánka je vhodná i pro natření na veku či jednohubky.

Pro další inspiraci se podívejte na recepty na chuťovky a pomazánky a vyberte si to, co vám bude chutnat nejvíce.

Přejeme vám šťastný nový rok a bohaté silvestrovské pohoštění!

Reklama

Autor: Marie Füsselová, 24.12.2019

Přečtěte si více na téma

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama