Rychlá vaječná pomazánka

Nesmrtelná pomazánka, která má nespočet variací. U nás je oblíbená jednoduchá příprava z taveného sýra. Po velikonočních svátcích se recept hodí nejvíce, ale uvítáte ji i během roku na nejrůznějších chuťovkách.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Uvaříme vejce natvrdo a necháme vychladnout. Oloupeme a dáme žloutky do misky.
2.
Žloutky umixujeme se sýrem, změklým máslem, hořčicí. Přidáme nastrouhané okurky. Dobře promícháme.
3.
Nakonec vařečkou vmícháme nakrájený bílek a dochutíme solí a pepřem.

Od: Ráďa 78, 26.5.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 20 min
Počet porcí: 6 porcí
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 11 Kč za porci
Kategorie: pomazánky, chuťovky, česká, vajíčka, vegetariánské

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
136.38 kcal
Protein
4.72 g
Sacharidy
z toho cukr
3.61 g
2.89 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
11.45 g
5.90 g

Detailní rozpis podle ingrediencí