Rychlá vaječná pomazánka
Nesmrtelná pomazánka, která má nespočet variací. U nás je oblíbená jednoduchá příprava z taveného sýra. Po velikonočních svátcích se recept hodí nejvíce, ale uvítáte ji i během roku na nejrůznějších chuťovkách.
Reklama
Postup přípravy
1.
Uvaříme vejce natvrdo a necháme vychladnout. Oloupeme a dáme žloutky do misky.
2.
Žloutky umixujeme se sýrem, změklým máslem, hořčicí. Přidáme nastrouhané okurky. Dobře promícháme.
3.
Nakonec vařečkou vmícháme nakrájený bílek a dochutíme solí a pepřem.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
138.75 kcal |
Protein |
5.71 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
2.33 g
1.29 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
11.75 g
6.26 g
|
Reklama
Reklama