Vaječná pomazánka

Recept na vaječnou pomazánku nesmí chybět v žádné kuchyni. Do toho našeho patří hodně tatarky a hořčice. Chystáme jej nejen po velikonočních svátcích, abychom zpracovali nadílku, ale i během roku, na drobné pohoštění pro hosty.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Uvařím vejce natvrdo, po vychladnutí oloupu. Rozkrojím vejce na polovinu, žloutky dám do mísy, bílky ponechám stranou.
2.
Nadrobno nakrájím cibuli, přidám ke žloutkům.
3.
Přidám změklé máslo, tatarku, hořčici, tradiční pomazánkové, sůl a pepř.
4.
Mixérem vyšlehám do hladka, raději déle, aby byla pomazánka nadýchaná.
5.
Nakrájím nadrobno bílek a vařečkou vmíchám do směsi, dáme vychladit. Podáváme natřené na bagetě.

Od: Iva V, 23.1.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 30 min
Počet porcí: 8 porcí
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 10 Kč za porci
Kategorie: pomazánky, chuťovky, česká, vajíčka, velikonoce, vegetariánské, low carb

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
202.14 kcal
Protein
3.15 g
Sacharidy
z toho cukr
3.35 g
1.91 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
19.57 g
9.84 g

Detailní rozpis podle ingrediencí