Vaječná pomazánka

Recept na vaječnou pomazánku nesmí chybět v žádné kuchyni. Do toho našeho patří hodně tatarky a hořčice. Chystáme jej nejen po velikonočních svátcích, abychom zpracovali nadílku, ale i během roku, na drobné pohoštění pro hosty.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Uvařím vejce natvrdo, po vychladnutí oloupu. Rozkrojím vejce na polovinu, žloutky dám do mísy, bílky ponechám stranou.
  2. Nadrobno nakrájím cibuli, přidám ke žloutkům.
  3. Přidám změklé máslo, tatarku, hořčici, tradiční pomazánkové, sůl a pepř.
  4. Mixérem vyšlehám do hladka, raději déle, aby byla pomazánka nadýchaná.
  5. Nakrájím nadrobno bílek a vařečkou vmíchám do směsi, dáme vychladit. Podáváme natřené na bagetě.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 195.51 kcal | Protein: 3.83 g | Sacharidy: 3.75 g | z toho cukr: 1.39 g | Tuk: 18.36 g | z toho nas. MK: 10.47 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1386-vajecna-pomazanka