Vajíčková pomazánka s olivami

Chutná pomazánka, kterou si můžete připravit jako svačinku nebo jako občerstvení pro hosty. Výborně chutná na rozpečené bagetě. Když použijete olivy plněné papričkou, chuťovky budou hezky barevné a stačí je přizdobit jen minimálně.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve uvaříme vejce natvrdo a necháme vychladnout. Oloupeme a vytáhneme žloutky do mixovací mísy. Přidáme máslo, majonézu, hořčici.
2.
Na kostičky nakrájíme cibuli. Polovinu dáme do mixovací nádoby. Důkladně prošleháme tyčovým mixérem do hladké směsi.
3.
Nastrouháme okurky na jemném struhadle. Nakrájíme olivy na drobné kousky. Nakrájíme bílky na drobné kousky.
4.
Společně s cibulí vmícháme do pomazánky vařechou. Ochutíme solí a pepřem.

Od: Ráďa 78, 11.5.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
12 min vaření
20 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 8 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
153.33 kcal
Protein
2.82 g
Sacharidy
z toho cukr
2.07 g
0.71 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
14.79 g
6.01 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama