Vajíčková pomazánka

Tato vajíčková pomazánka je skvělá jako svačina na běžný den, či jako pohoštění pro návštěvu například v podobě jednohubek. Lze kombinovat se sýrem a šunkou či kyselou okurkou.

Reklama

Ingredience

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Oddělíme si bílky od žloutků – žloutky rozmícháme v misce společně s majonézou a žervé.
2.
Nakonec přidáme nastrouhaný bílek. Dochutíme solí a pepřem. Důkladně promícháme a necháme alespoň 2 hodiny odležet v lednici.
3.
Pomazánku mažeme na libovolné pečivo a navrch ještě doporučuji lehce opepřit. Výborná je ve spojení se šunkou, takže plátkem šunky navrch rozhodně nic nezkazíte. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 20.4.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
131.15 kcal
Protein
6.40 g
Sacharidy
z toho cukr
1.82 g
1.45 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
10.82 g
4.03 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama