Vajíčková pomazánka

Tato vajíčková pomazánka je skvělá jako svačina na běžný den, či jako pohoštění pro návštěvu například v podobě jednohubek. Lze kombinovat se sýrem a šunkou či kyselou okurkou.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Oddělíme si bílky od žloutků – žloutky rozmícháme v misce společně s majonézou a žervé.
2.
Nakonec přidáme nastrouhaný bílek. Dochutíme solí a pepřem. Důkladně promícháme a necháme alespoň 2 hodiny odležet v lednici.
3.
Pomazánku mažeme na libovolné pečivo a navrch ještě doporučuji lehce opepřit. Výborná je ve spojení se šunkou, takže plátkem šunky navrch rozhodně nic nezkazíte. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 20.4.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
15 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 13 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
127.33 kcal
Protein
6.37 g
Sacharidy
z toho cukr
1.70 g
1.23 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
10.48 g
3.98 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama