Vaření
Jak na zdravé zahušťování
Není třeba vyhýbat se omáčkám a polévkám proto, abyste se vyhnuli zahušťování moukou. Stačí jen sáhnout po nejrůznějších alternativách nebo použít základní potraviny a pár triků. I bez jíšky chutná česká kuchyně skvěle.
Tipy na chutné, zdravé a vyvážené snídaně
Od toho, jaké ráno si uděláte, se bude odvíjet celý váš den.
Tradiční velikonoční pečení
Tradiční velikonoční pečivo, k němuž patří především beránek, jidáše a mazanec ve tvaru bochníku, se léty v mnoha rodinách rozšířilo o řadu dalších dobrot. Peče se drobné cukroví, podobně jako o vánocích, ale s tvary vajíček, oveček, zajíčků a dalších mláďátek symbolizujících jaro. Oblíbené jsou také malované perníčky a různě ochucené bábovky a jarní rolády. Cukroví a dortíky se často zdobí ovocem a pojídá s kopečky domácí šlehačky. Na Slovensku se například peče tvarožník.
Druhy hovězího masa a tipy, jak ho využít v kuchyni
Hovězí maso je specifické nejen svou výraznou chutí, ale i rozmanitými kulinářskými možnostmi. Víte, jaké druhy hovězího u nás na trhu seženete a do jakého jídla je využít? S naším průvodcem hovězím masem i s tipy na jeho využití v kuchyni, chybu určitě neuděláte.
Dárek k Valentýnu v podobě romantické večeře potěší muže nejvíce!
Přemýšlíte, jak oslavit Valentýn a jaký dárek připravit pro svého partnera? Plánujete oslavit svátek zamilovaných romanticky ve dvou a chcete ho něčím překvapit a zároveň mu „vyrazit dech“? Nezapomínejte, že láska prochází žaludkem, připravte mu dárek k Valentýnu v podobě romantické večeře při svíčkách a sestavte si valentýnské menu s naší pomocí.