Vaření
Ochutnejte různé druhy rýže, prospíváte zdraví
Rýže je zdraví prospěšná a určitě by se na našem talíři měla objevit několikrát do týdne. Vhodná je i v režimu redukční diety nebo při sportovní zátěži. Jak jíst rýži, aby nám stále chutnala? Vyzkoušejte všechny druhy a nebojte se je kombinovat mezi sebou.
Druhy hovězích steaků a stupně propečení, dáte si medium nebo rare?
Chystáte se na letní grilování a přípravu steaků? Pak pozor na správný výběr masa. V případě, že chcete připravit propečený a šťavnatý steak jedinečné chuti, je důležité nejen vybrat správný kus hovězího, ale také ho umět dobře připravit.
Souboj příloh. Porazí batáty běžné brambory?
Řízek s bramborovou kaší, vánoční kapr a bramborový salát, domácí bramborové knedlíky či křupavé bramborové placky. Česká kuchyně nemůže bez brambor být. Zkuste však část bramborových příloh nahradit těmi z batátů.
Zdravá svačina je stejně důležitá pro děti i dospělé
Chutná, zdravá a výživná svačina pomáhá lépe se soustředit a zahání chutě na sladkosti v pozdější době. Se svačinou se budete mnohem méně přejídat a sáhnete po méně tučných pokrmech ve večerních hodinách. Dětem pomáhá bojovat proti únavě a nervozitě.
Děravý sáček, co se hází do vroucí vody. Poznejte rýži
Rýže je s lidstvem už přes deset tisíc let a nasytí až čtvrtinu populace na planetě. Rýže je důležitá pro vysoký obsah sacharidů a v jídelníčku má nezastupitelné místo. Víte, jak rýži správně uvařit a skladovat?