Vaření

Ochutnejte různé druhy rýže, prospíváte zdraví

Ochutnejte různé druhy rýže, prospíváte zdraví

Rýže je zdraví prospěšná a určitě by se na našem talíři měla objevit několikrát do týdne. Vhodná je i v režimu redukční diety nebo při sportovní zátěži. Jak jíst rýži, aby nám stále chutnala? Vyzkoušejte všechny druhy a nebojte se je kombinovat mezi sebou.

Druhy hovězích steaků a stupně propečení, dáte si medium nebo rare?

Druhy hovězích steaků a stupně propečení, dáte si medium nebo rare?

Chystáte se na letní grilování a přípravu steaků? Pak pozor na správný výběr masa. V případě, že chcete připravit propečený a šťavnatý steak jedinečné chuti, je důležité nejen vybrat správný kus hovězího, ale také ho umět dobře připravit.

Souboj příloh. Porazí batáty běžné brambory?

Souboj příloh. Porazí batáty běžné brambory?

Řízek s bramborovou kaší, vánoční kapr a bramborový salát, domácí bramborové knedlíky či křupavé bramborové placky. Česká kuchyně nemůže bez brambor být. Zkuste však část bramborových příloh nahradit těmi z batátů.

Zdravá svačina je stejně důležitá pro děti i dospělé

Zdravá svačina je stejně důležitá pro děti i dospělé

Chutná, zdravá a výživná svačina pomáhá lépe se soustředit a zahání chutě na sladkosti v pozdější době. Se svačinou se budete mnohem méně přejídat a sáhnete po méně tučných pokrmech ve večerních hodinách. Dětem pomáhá bojovat proti únavě a nervozitě.

Děravý sáček, co se hází do vroucí vody. Poznejte rýži

Děravý sáček, co se hází do vroucí vody. Poznejte rýži

Rýže je s lidstvem už přes deset tisíc let a nasytí až čtvrtinu populace na planetě. Rýže je důležitá pro vysoký obsah sacharidů a v jídelníčku má nezastupitelné místo. Víte, jak rýži správně uvařit a skladovat?