Vaření

Vše, co byste měli vědět o pórku a tipy pro jeho využití v kuchyni

Vše, co byste měli vědět o pórku a tipy pro jeho využití v kuchyni

Pórek neboli pór zahradní je cibulová zelenina, která jídlu dodá příjemnou štiplavou chuť. Navíc má také velmi blahodárné účinky pro náš organismus a v kuchyni se dá využít hned na několik způsobů. V článku poradíme, jak vybrat kvalitní pórek a proč by neměl chybět ve vašem jídelníčku. Zjistíte také, jak ho pěstovat a na konci najdete 12 receptů na skvělá jídla s využitím pórku.

Farfalle, orecchiette, penne, ravioli. Vyznáte se v těstovinách?

Farfalle, orecchiette, penne, ravioli. Vyznáte se v těstovinách?

Doba, kdy jsme si mohli vybrat mezi kolínky, špagetami a nudlemi do polévky je dávno pryč. Obchody jsou zaplněny stovkami druhů těstovin atraktivních tvarů a barev. Jaké druhy těstovin patří mezi nejoblíbenější a k jakým jídlům se hodí?

Kdy a jak začít s dětskými příkrmy?

Kdy a jak začít s dětskými příkrmy?

Pokud jste se před pár měsíci stala novopečenou maminkou, přichází už pomalu doba, kdy začnete řešit příkrmy. Jak na to, aby dětem chutnaly? Kdy přesně začít? A co dětem dát? Vše důležité se dozvíte v dnešním článku.

Barbora Uhlová
22.2.2021
Mikrovlnná trouba k vaření, zavařování i sterilizaci

Mikrovlnná trouba k vaření, zavařování i sterilizaci

Mikrovlnná trouba slouží k rychlému ohřevu potravin, ale můžete ji využít při řadě dalších činností. Kdy vám mikrovlnka usnadní práci a co vše je možné uvnitř připravit?

Nejlepší recepty na zeleninové a klasické polévky z celé ČR

Nejlepší recepty na zeleninové a klasické polévky z celé ČR

Také jste jako malí slýchávali od rodičů nebo babičky při nedělním obědě větu „Polévka je grunt“ a museli ji dojíst i když to nebylo zrovna vaše oblíbené jídlo? Polévka byla dříve jídlem chudých a většinou se jednalo o jednoduché polévky z brambor či krup. Často to bylo také jediné jídlo, které rodina měla k dispozici i celý měsíc. Dnes už jsou recepty na polévky mnohem propracovanější a co rodina to jiná chuť.