Vaření
Nespěchejte a pochutnáte si. Jak správně vařit v pomalém hrnci?
Chcete si užít měkká a šťavnatá masa, která neztrácí tolik cenných vitamínů a minerálů? Toužíte po jednoduchém vaření? Vyhledáváte pokrmy s minimem tuku? Pak vám doma nesmí chybět pomalý hrnec. Ukážeme vám jeho výhody.
Nevěřte tomu, že spálené jde na krásu. Jak grilovat zdravě
Pokud grilujete správně, můžete se těšit na náramnou chuť a vůni šťavnatých pokrmů. Pozor však na to, že je tenká hranice mezi zdravým pokrmem z grilu a pokrmem nezdravým či dokonce karcinogenním. Jak grilovat zdravě? Co je třeba při grilování dodržet?
Alchymie v kuchyni. Metoda vaření sous-vide
Chcete si v domácích podmínkách připravit chuťově nepřekonatelný pokrm? Pak se seznamte s metodou vaření sous-vide. Vaření ve vakuu za nízkých teplot přinese dokonalý požitek chutí a vůní. Jídlo navíc vaříte s minimem tuku a bez ztráty živin.
Každý den smoothie. Je to zdravá volba nebo ne?
Pravidelné pití smoothie vám dodá vitamíny a minerály. Zároveň je rychlým zdrojem energie, když nemáte čas na klasickou svačinu. Jaká pravidla platí pro pití smoothie? Je smoothie dobrým pomocníkem při hubnutí? Má pití smoothie nevýhody? Odpovíme vám.
Snídaně je základ dne. Jsou ale potraviny, které ubližují
Snídaně je důležitým začátkem dne. Dodá vám energii, budete lépe soustředění, a dokonce u vás, dle výzkumů, poklesne riziko obezity. Přesto není snídaně jako snídaně a jsou potraviny, které zažívacímu traktu mohou po ránu uškodit. Čemu se k snídani vyhnout?