Vaření
Vše pro vaření najdete na balkóně
I malá plocha se dá účelně využít, když objevíte důmyslné systémy truhlíků a květináčů pro balkónové pěstování. Poradíme vám, čím balkón osázet, abyste se mohli těšit z ovoce, zeleniny i čerstvých bylinek.
Vaření v mikrovlnce, recept na večeři do 10 minut
Některými zatracovaná, jinými milovaná. Ať už jste na kterémkoliv břehu, nelze popřít, že je mikrovlnka běžnou součástí našich životů. A po tom, co byly několikrát vyvráceny mýty o vyzařování škodlivých vln, pojďme se podívat, jak mikrovlnka pomůže při vaření.
Sezóna medvědího česneku klepe na dveře! Otevřete mu?
V březnu a dubnu míří do lesů mnoho lidí nejenom proto, aby se pokochali probouzející se přírodou, ale také kvůli tomu, aby si natrhali náruč čerstvých zelených listů medvědího česneku. S ním se dá totiž v kuchyni doslova kouzlit. Skvěle chutná, oživí rozličné druhy jídel, a navíc se pyšní i léčivými vlastnostmi.
Sýry na talíři: Není jen eidam a taveňák
Sýry patří k nejoblíbenějším mléčným výrobkům a mnozí si bez nich svůj jídelníček už ani nedovedou představit. Svět sýrů zahrnuje velké množství rozličných druhů, které se od sebe odlišují nejenom chutí, ale i charakteristickou vůní, konzistencí a technologií výroby. Vyznat se v sýrech je však poněkud zapeklitý oříšek. Pojďme si představit některé z oblíbených druhů.
Lyofilizované ovoce: Krásně křupe, skvěle chutná, a navíc je zdravé!
Ještě před pár lety bylo takřka neznámé, v současnosti ho lze často pořídit i na malé venkovské prodejně potravin. Lyofilizované ovoce si zkrátka získává stále více příznivců. A ačkoliv na první pohled připomíná běžné sušené ovoce, v mnohém se od něj liší. Proč stojí za to ho vyzkoušet?