Vaření
Není pepř jako pepř: Objevte pestrou chuťovou škálu jednotlivých druhů
V drtivé většině domácností nechybí vedle soli právě pepř. Také v restauracích je pepřenka běžnou výbavou snad každého stolu pro hosty. Pepř se však nedělí pouze na černý a bílý. Pokud jste milovníci ostré štiplavé chuti, vyzkoušejte i další druhý pepře. Rozhodně stojí za pozornost.
Příprava kynutého těsta chce trošku péče. Představíme vám osvědčené triky, díky kterým se těsto vždy podaří
Nadýchané koláče, vdolečky a záviny začínají u dokonalého kynutého těsto. Jak jej připravit, aby pečení bylo radostí a výsledek se rozplýval na rtech? Stačí dodržet několik rad a kynuté těsto bude jako od profesionálního cukráře.
Nespěchejte a pochutnáte si. Jak správně vařit v pomalém hrnci?
Chcete si užít měkká a šťavnatá masa, která neztrácí tolik cenných vitamínů a minerálů? Toužíte po jednoduchém vaření? Vyhledáváte pokrmy s minimem tuku? Pak vám doma nesmí chybět pomalý hrnec. Ukážeme vám jeho výhody.
Nevěřte tomu, že spálené jde na krásu. Jak grilovat zdravě
Pokud grilujete správně, můžete se těšit na náramnou chuť a vůni šťavnatých pokrmů. Pozor však na to, že je tenká hranice mezi zdravým pokrmem z grilu a pokrmem nezdravým či dokonce karcinogenním. Jak grilovat zdravě? Co je třeba při grilování dodržet?
Alchymie v kuchyni. Metoda vaření sous-vide
Chcete si v domácích podmínkách připravit chuťově nepřekonatelný pokrm? Pak se seznamte s metodou vaření sous-vide. Vaření ve vakuu za nízkých teplot přinese dokonalý požitek chutí a vůní. Jídlo navíc vaříte s minimem tuku a bez ztráty živin.