Rychlé svačinky 4x jinak

Snad každý člověk jednou dojde do fáze, kdy už neví, co má neustále připravovat k jídlu, aby uspokojil celou rodinu. Pojďme se podívat na 4 časově nenáročné svačinky, které zpestří váš den.

Reklama

1. Kombinace zdravých tuků a bílkovin, kterou si zamilujete

Měkký a trochu křupavý kousek chleba s pořádnou dávkou čerstvého guacamole a volským okem si můžete dopřávat klidně každý den, protože obsahuje spoustu důležitých živin a chutná skvěle!

A jak si vytvořit pomazánku guacamole? Postačí vám pouze pár surovin, mezi které patří zralé avokádo, rajčata, menší cibule, citron, sůl a pepř.

Avokádo rozmačkejte v misce, přidejte najemno nakrájená rajčata s cibulí, pak jen dochuťte kořením podle chuti, zakápněte citronem a lahodná svačina je na světě!

2. Vrstvená všehochuť

Jak byste si představili sklenici všech zdravých dobrot, které máte rádi? Rovnou to můžeme vyzkoušet. Poskládejte si své oblíbené suroviny do lehké svačinky ve sklenici. Základ je nějaká mokrá vrstva, například jogurt nebo pudink. Mezi každou vrstvu přidejte jiný druh surovin, třeba ovoce, vločky, chia semínka, musli.. na dochucení můžete použít například skořici. Ideální je hotovou sklenici nechat uležet přes noc v lednici.

Reklama

zdroj: Shutterstock

3. Něco lepšího než ovesná kaše... je rýžová kaše!

Chutná skoro jako dětská krupička, oproti ovesné kaši je mnohem jemnější a chutnější. Vyzdobit si ji můžete opět podle svých představ a pokud nemáte striktní dietu, prozradíme vám, že skvěle chutná i se sušenkami Lotus!

4. Smoothie bowl

Smoothie bowl neb miska plná nejrůznějších vitamínů je u nás čím dál známější. Její smysl spočívá v tom, že si klasické smoothie nevypijete ze sklenice jako obvykle, ale přelijete si jej do misky, ozdobíte dle své chuti a jíte lžící. Pokud nejste fanoušky klasických kaší, právě smoothie bowl se může stát vaším favoritem.

Vyzkoušejte třeba Acai Bowl:

  • 100 g mraženého lesního ovoce
  • 1 mražený banán
  • 1 lžíce prášku z acai
  • 1 lžíce jemného arašídového másla
  • 250 ml mandlového mléka

Na dozdobení: hrstka mraženého lesního ovoce, chia semínka, strouhaný kokos, semínka goji

Výše zmíněné suroviny jednoduše rozmixujte v mixéru do jemné konzistence, přelijte do misky a ozdobte. Na vrch můžete přidat musli, granolu, nebo cokoli podle vaší chuti.

zdroj: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Reklama

Autor: Eliška Kouřilová, 8.11.2021

Přečtěte si více na téma

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama