Vaření

Bylinky pro krásu zahrady i zdraví na talíři

Bylinky pro krásu zahrady i zdraví na talíři

Bylinky jsou všemocné rostlinky. Dokáží ozdobit zahrádku, talíř a mají blahodárný vliv na naše zdraví!

Hladká, polohrubá, hrubá. A dál? Druhů mouky jsou desítky

Hladká, polohrubá, hrubá. A dál? Druhů mouky jsou desítky

Českou kuchyni si bez mouky asi představíme jen těžko. Je jí však vytýkán vysoký obsah lepku a nízký obsah vlákniny. Cestou je nahrazení pšeničné mouky jiným typem. Jaké druhy mouky máme na výběr?

Jak na zdravé zahušťování

Jak na zdravé zahušťování

Není třeba vyhýbat se omáčkám a polévkám proto, abyste se vyhnuli zahušťování moukou. Stačí jen sáhnout po nejrůznějších alternativách nebo použít základní potraviny a pár triků. I bez jíšky chutná česká kuchyně skvěle.

Tipy na chutné, zdravé a vyvážené snídaně

Tipy na chutné, zdravé a vyvážené snídaně

Od toho, jaké ráno si uděláte, se bude odvíjet celý váš den.

Tradiční velikonoční pečení

Tradiční velikonoční pečení

Tradiční velikonoční pečivo, k němuž patří především beránek, jidáše a mazanec ve tvaru bochníku, se léty v mnoha rodinách rozšířilo o řadu dalších dobrot. Peče se drobné cukroví, podobně jako o vánocích, ale s tvary vajíček, oveček, zajíčků a dalších mláďátek symbolizujících jaro. Oblíbené jsou také malované perníčky a různě ochucené bábovky a jarní rolády. Cukroví a dortíky se často zdobí ovocem a pojídá s kopečky domácí šlehačky. Na Slovensku se například peče tvarožník.