Vaření
Bylinky pro krásu zahrady i zdraví na talíři
Bylinky jsou všemocné rostlinky. Dokáží ozdobit zahrádku, talíř a mají blahodárný vliv na naše zdraví!
Hladká, polohrubá, hrubá. A dál? Druhů mouky jsou desítky
Českou kuchyni si bez mouky asi představíme jen těžko. Je jí však vytýkán vysoký obsah lepku a nízký obsah vlákniny. Cestou je nahrazení pšeničné mouky jiným typem. Jaké druhy mouky máme na výběr?
Jak na zdravé zahušťování
Není třeba vyhýbat se omáčkám a polévkám proto, abyste se vyhnuli zahušťování moukou. Stačí jen sáhnout po nejrůznějších alternativách nebo použít základní potraviny a pár triků. I bez jíšky chutná česká kuchyně skvěle.
Tipy na chutné, zdravé a vyvážené snídaně
Od toho, jaké ráno si uděláte, se bude odvíjet celý váš den.
Tradiční velikonoční pečení
Tradiční velikonoční pečivo, k němuž patří především beránek, jidáše a mazanec ve tvaru bochníku, se léty v mnoha rodinách rozšířilo o řadu dalších dobrot. Peče se drobné cukroví, podobně jako o vánocích, ale s tvary vajíček, oveček, zajíčků a dalších mláďátek symbolizujících jaro. Oblíbené jsou také malované perníčky a různě ochucené bábovky a jarní rolády. Cukroví a dortíky se často zdobí ovocem a pojídá s kopečky domácí šlehačky. Na Slovensku se například peče tvarožník.