Vaření
Jak chutná Jordánsko
Většina z nás se do světových dálek vypravuje s patřičným respektem. Na vytoužených cestách se zajímáme totiž nejen o to, kam na výlet a kde složit hlavu, pochopitelně se chceme také dobře najíst. V Evropě je to celkem snadné, vzhledem k všudypřítomné globalizaci nás prakticky nemá, co překvapit. Jak je to ale s Blízkým východem? A co třeba takové Jordánsko?
Francouzská kuchyně
Francouzská kuchyně je synonymem pro kulinářské zážitky. Jde o styl vaření, jenž procházel vývojem po celá staletí společenských a politických změn. Už ve středověku napsal šéfkuchař královského dvora Guillaume Tirel, alias Taillevent, kuchařku Le Viandier, jednu z nejranějších sbírek receptů středověké Francie.
Proč zapojit houby do našich jídelníčků? 10 tipů na houbové recepty, které musíte ochutnat.
Patříte mezi zapálené houbaře a hledáte chutné houbové recepty ať už ze sušených, zavařených či čerstvých hub? Houby jsou v kuchyni žádané a jídlům dodávají specifickou chuť a vůni. Použít je můžeme jako vedlejší ingredienci, přílohu, ale také z nich snadno připravíme hlavní pokrm.
Jak připravit dokonalé ztracené vejce k snídani, do polévky či do salátu
Ať už ho použijete do polévky nebo jako součást snídaňového menu, správně připravené „ztracené vejce“ si oblíbí snad každý milovník tekutého žloutku. Ovšem připravit tento oblíbený pokrm je někdy, jak se říká, vyšší dívčí.
Využití cuket v kuchyni a jejich blahodárné účinky
Rostou vám na zahrádce cukety jak z vody? Pak se radujte. Cukety se dají v kuchyni zpracovat na velkou spoustu způsobů a díky jejich jemné chuti (chuťové neutralitě), jsou vhodné pro přidání do různých jídel. Při pečení bábovky ji dodají vláčnost a nadýchanost, servírovat je můžete i jako přílohu, nebo podávat s masem, fantazii se meze nekladou.