Výborné, zdravé. Jen vývaru se mi zdálo moc, tak jsem dala míň. A řepa, oproti ostatní zelenině, byla ještě trošku tvrdkavá. Zahustit lze rozmixováním části zeleniny, pokud má někdo radši hustší. A místo tofu chutnala klobása 
Guláš z řepy a uzeným tofu
Jídlo je nejen zdravé, ale také vhodné pro vegany, vegetariány, je bezlepkové, ale hlavně u nás doma velmi oblíbené.
Reklama
Postup přípravy
1.
Kořenovou zeleninu, řepu, brambory a cibuli nakrájíme na větší kostky.
2.
Rozpálíme olej v hrnci a všechno nakrájené nasypeme do hrnce.
3.
Po opečení, přidáme koření, ještě chvíli orestujeme a zalijeme zeleninovým vývarem.
4.
Po změknutí guláš dochutíme česnekem, odstavíme z ohně a přidáme na kostky nakrájené uzené tofu.
5.
Jako přílohu máme nejraději celozrnné placky nebo čerstvý žitný chléb.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
-
Mirka (neregistrovaný) před 2035 dny
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
283.99 kcal |
Protein |
10.74 g |
|
Sacharidy
z toho cukr
|
32.43 g
13.33 g
|
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
10.55 g
1.39 g
|
Reklama
Reklama




