Guláš z řepy a uzeným tofu

Jídlo je nejen zdravé, ale také vhodné pro vegany, vegetariány, je bezlepkové, ale hlavně u nás doma velmi oblíbené.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Kořenovou zeleninu, řepu, brambory a cibuli nakrájíme na větší kostky.
  2. Rozpálíme olej v hrnci a všechno nakrájené nasypeme do hrnce.
  3. Po opečení, přidáme koření, ještě chvíli orestujeme a zalijeme zeleninovým vývarem.
  4. Po změknutí guláš dochutíme česnekem, odstavíme z ohně a přidáme na kostky nakrájené uzené tofu.
  5. Jako přílohu máme nejraději celozrnné placky nebo čerstvý žitný chléb.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 284.32 kcal | Protein: 10.74 g | Sacharidy: 32.44 g | z toho cukr: 13.33 g | Tuk: 10.55 g | z toho nas. MK: 1.38 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1820-gulas-z-repy-a-uzenym-tofu