Tempehový "buřt" guláš

Buřt guláš bez buřtů a stejně dobrý

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno, brambory oloupeme a pokrájíme na větší kusy, tempeh pokrájíme také na větší kusy, a použijeme balíček až balíček a půl.
2.
Na rozpálené pánvi na oleji osmahneme cibuli, přidáme brambory a vše opékáme alespoň pět minut. Občas zamícháme (brambory se pak rychleji uvaří).
3.
Teď nastal čas zaprášit brambory sladkou paprikou, zamícháme a zalijeme vodou tak, aby byly brambory ponořené, cca litřík vody.
4.
Osolíme a přivedeme k varu. Když brambory začnou měknout, přidáme tempeh.
5.
Rozmícháme škrob v trošce vodě a přilijeme ji do omáčky.
6.
Vaříme dokud omáčka nezhoustne.
7.
Podáváme samotné nebo s pečivem.

Od: Liška, 27.3.2020

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
20 min vaření
30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 1 × porce = 24 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, soja/tofu, brambory, vegetariánské, veganské, bezlepkové, bez laktózy

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
349.48 kcal
Protein
20.40 g
Sacharidy
z toho cukr
46.65 g
5.26 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
8.51 g
2.01 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.