Tempehový "buřt" guláš

Buřt guláš bez buřtů a stejně dobrý :)

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno, brambory oloupeme a pokrájíme na větší kusy, tempeh pokrájíme také na větší kusy, a použijeme balíček až balíček a půl.
  2. Na rozpálené pánvi na oleji osmahneme cibuli, přidáme brambory a vše opékáme alespoň pět minut. Občas zamícháme (brambory se pak rychleji uvaří).
  3. Teď nastal čas zaprášit brambory sladkou paprikou, zamícháme a zalijeme vodou tak, aby byly brambory ponořené, cca litřík vody.
  4. Osolíme a přivedeme k varu. Když brambory začnou měknout, přidáme tempeh.
  5. Rozmícháme škrob v trošce vodě a přilijeme ji do omáčky.
  6. Vaříme dokud omáčka nezhoustne.
  7. Podáváme samotné nebo s pečivem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 349.48 kcal | Protein: 20.40 g | Sacharidy: 46.65 g | z toho cukr: 5.26 g | Tuk: 8.51 g | z toho nas. MK: 2.01 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2510-tempehovy-burt-gulas