Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno, brambory oloupeme a pokrájíme na větší kusy, tempeh pokrájíme také na větší kusy, a použijeme balíček až balíček a půl.
Na rozpálené pánvi na oleji osmahneme cibuli, přidáme brambory a vše opékáme alespoň pět minut. Občas zamícháme (brambory se pak rychleji uvaří).
Teď nastal čas zaprášit brambory sladkou paprikou, zamícháme a zalijeme vodou tak, aby byly brambory ponořené, cca litřík vody.
Osolíme a přivedeme k varu. Když brambory začnou měknout, přidáme tempeh.
Rozmícháme škrob v trošce vodě a přilijeme ji do omáčky.
Vaříme dokud omáčka nezhoustne.
Podáváme samotné nebo s pečivem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 349.48 kcal |
Protein: 20.40 g |
Sacharidy: 46.65 g |
z toho cukr: 5.26 g |
Tuk: 8.51 g |
z toho nas. MK: 2.01 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2510-tempehovy-burt-gulas