Domácnost

Šetřit energii lze při každém vaření a uspoříte tisíce ročně

Každodenní vaření a pečení znamená vysokou spotřebu plynu a elektřiny. Pokud si osvojíte několik úsporných principů, budete šetřit energii každý den. Způsob, jakým jste zvyklí připravovat jídlo, má na spotřebu energií výrazný vliv. Naučte se vařit úsporně.

22.11.2022

Tipy a triky na rychlý úklid kuchyně

Nezáleží na tom, jak velikou kuchyni máte, ale jistě dáte za pravdu, že ze všech místností vyžaduje vůbec největší pozornost. Zjednodušte si pravidelný úklid kuchyně, ušetříte nejenom vynaložené úsilí, ale také svůj drahocenný čas.

8.11.2022

Jak skladovat mandarinky, aby nepozbyly na obsahu vitaminů, chuti ani vůni

Teplých dní pomálu, zima za dveřmi a nachlazení číhá téměř za každým rohem. Nenechte se jím přepadnout a podpořte svou imunitu chutnými citrusovými plody z prosluněných mandarinkových plantáží. Při správně zvolené úpravě a skladování budou vaše dovezené mandarinky zdravější i lahodnější. Poznejte klíčové faktory a neobírejte se zbytečně o chuť ani cenné vitamíny.

Jak v kuchyni ušetřit za energie a snížit spotřebu vody

Kuchyně je srdcem každého domova. Ale také místem, kde se v domácnosti spotřebovává značná část energie a vody. Prostřednictvím několika chytrých triků můžete náklady v kuchyni výrazně snížit. A rozhodně to neznamená přestat vařit.

25.10.2022

Jak si dopřát ovoce a zeleninu ze zahrádky po celý rok? Naučte se je správně mrazit a skladovat

Ať už máte ovoce ze zahrady, farmářského trhu nebo supermarketu, je určeno k rychlé spotřebě. Některé druhy nevydrží bez lednice ani den, v lednici například jen 3 dny. Jak správně skladovat ovoce a zeleninu a které druhy je možné zmrazit?