Domácnost

Citrony a jejich využití v domácnosti

Citrony jsou nejen oblíbenou přísadou v kuchyni, ale také pro ně najdeme mnoho dalších využití v domácnosti. Jsou bohaté na vitamín C a antioxidační látky, což z nich dělá skvělou volbu pro zdravé stravování i péči o pokožku a vlasy. V tomto článku si přiblížíme několik způsobů, jak je využít v domácnosti.

25.3.2023

Základní vybavení kuchyně: Co vše napsat do nákupního seznamu

Zařizování první kuchyně. Radost, ale i starost. Máte pocit, že seznam potřebný ke každodennímu vaření a pečení je nesmírně obsáhlý a tápete, z kterého konce vlastně začít? Vezměte to hezky popořádku. Následující výčet nejdůležitějšího vybavení kuchyně vám její zařizování usnadní.

23.3.2023

Přesně na gram: Jak vybrat kuchyňskou váhu

Zatímco některé pokrmy snesou notnou dávku improvizace a mnohé skvělé moučníky lze jednoduše vyčarovat s pomocí hrníčkových receptů, často se bez kuchyňské váhy neobejdete. Přesný poměr surovin je totiž u mnoha jídel zárukou perfektního výsledku. Prozradíme, jak vybrat praktickou a spolehlivou váhu.

3.2.2023

Přejídáte se nebo vám nechutná? Možná je čas přemalovat!

Jaká je nejlepší strategie při výběru barev do kuchyně a jejich kombinování? Kromě aktuálních trendů a vlastního vkusu pamatujte, že jednotlivé barevné odstíny ovlivňují i psychiku člověka. Některé šikovně povzbudí apetit, zatímco jiné oceníte, pokud se snažíte nějaké to kilo spíše shodit.

30.1.2023

Jak prodloužit životnost potravin: tajemství správné organizace v lednici

Šoupnete nákup bezmyšlenkovitě do lednice? Pak v ní budete mít brzy asi pořádný chaos a zároveň zbytečně snížíte životnost potravin. Při správném skladování si naopak uchovají cenné živiny, chuť, vůni, a navíc vydrží déle čerstvé. Ve výsledku si proto lépe pochutnáte a zároveň ušetříte.

13.1.2023