Domácnost

Hrnečku vař: Který elektrický hrnec za vás nejlépe uvaří?

Pomalý, parní, multifunkční. S elektrickými hrnci se v posledních letech doslova roztrhl pomyslný pytel. S čím vším si dokážou poradit a jaký je mezi nimi rozdíl? Prozradíme, jak se v bohaté nabídce zorientovat.

30.10.2023

Ocet: Tajný pomocník pro lepší chuť, zdraví a úklid domácnosti

Ocitnutí se v kuchyni může být pro mnoho lidí zdrojem stresu a nedostatečného sebevědomí. Často však stačí jednoduchý trik, kterým je přidání octu do vašich jídel. Ocitli jste se někdy v situaci, kdy jste vařili jídlo, které nebylo úplně podle vašich představ a chtěli jste mu dodat něco navíc? Ocet může být tím kouzelným prvkem, který dokáže vašemu jídlu dodat chuť a zlepšit jeho stravitelnost.

3.9.2023

Moderní lednice zašle nákupní seznam. Chytrý spotřebič šetří čas i peníze

Od moderní lednice očekáváme tichý a úsporný provoz. Nenechte se ale mýlit. Moderní lednice umí mnohem víc. Například vám přehrají hudbu nebo zobrazí stav zásob během nakupování. Vyberte lednici, která bude pomocníkem i společníkem.

Potravinami proti hmyzu. Zbaví vás octomilek, rybenek, molů i škvorů

Dokonale uklizená domácnost vás bohužel neochrání před otravným hmyzem. Nelibě vypadá v koupelně, obtěžuje vás v kuchyni a už vůbec netoužíte po tom, aby vám lezl po stěnách v ložnici nebo v dětském pokojíčku. Proti hmyzu můžete bojovat ekologicky, zcela přírodními prostředky.

Není jedno, čím do toho říznete. Vyznejte se v kuchyňských nožích

Krájení, porcování, vykosťování, drcení, sekání, plátkování. Každá dobrá hospodyňka ví, že zpracování surovin v kuchyni se bez kvalitního nože neobejde. A aby byla práce s nožem rychlá, efektivní a bezpečná, je třeba vybrat ten pravý. Kuchyňské nože se od sebe liší velikostí, čepelí i ostřím.

26.6.2023