Domácnost

Černý čaj jako tajná zbraň proti špíně, mastnotě a zápachu

Oblíbený povzbuzující nápoj, ale zároveň také překvapivě účinný pomocník nejenom při běžném úklidu. Vyzkoušejte netradiční způsoby, jak využít černý čaj v domácnosti a proměňte ho v přírodní osvěžovač a efektivní čistič různých druhů povrchů.

2.6.2023

8 tipů pro přehlednou organizaci spíže

Udělejte přítrž zběsilému přehrabování a hledání. Proměňte spíž v efektivní prostor, ve kterém budou všechny potraviny a další nezbytnosti vždy po ruce. Přehledná a praktická organizace spíže ušetří nejenom čas při přípravě jídla, ale omezí i plýtvání.

10.5.2023

Okenní parapet jako zahrádka. Co můžete pěstovat v bytě a jak na to?

Domácí pěstování bylin je rozšířené. Věděli jste ale o tom, že doma můžete pěstovat i ovoce, zeleninu nebo dokonce houby? Ukážeme vám jak na domácí pěstování, abyste sklízeli bohatou úrodu. Plody budou chutnější a za zlomek ceny, než byste je pořídili v obchodě.

Odpad jako skrytý poklad. Co dalšího z kuchyně patří na zahradu?

Péče o rostliny se sestává z přípravy půdy, hnojení, ochrany rostlin postřiky, nanášení repelentů proti škůdcům a opětovného hnojení. Vše dokážete obstarat s minimální investicí, pokud použijete kuchyňský odpad. Ukážeme vám, jak na to.

Osvěžte si jarní úklid kuchyně: Jak na čištění citronovou šťávou

Čeká vás velký úklid kuchyně? Kromě mopu si vezměte na pomoc i několik citronů. Citronová šťáva kuchyň krásně provoní a rozzáří. Překvapivě dobře si poradí se špínou, mastnotou, vodním kamenem i nepříjemným zápachem.

11.4.2023