Domácnost

Jak na zelený úklid kuchyně

Běžné čisticí přípravky jsou plné chemie a životnímu prostředí příliš nesvědčí. Ty s nálepkou „eco friendly“ zase nepatří k těm nejlevnějším. Drtivou většinu těchto výrobků je ale možné nahradit několika jednoduchými prostředky, které má doma snad každý. Zajistí stejně efektivní, avšak zároveň levnější a ekologičtější úklid.

19.4.2022

Vše pro vaření najdete na balkóně

I malá plocha se dá účelně využít, když objevíte důmyslné systémy truhlíků a květináčů pro balkónové pěstování. Poradíme vám, čím balkón osázet, abyste se mohli těšit z ovoce, zeleniny i čerstvých bylinek.

Uklízíme nákup aneb co nepatří do lednice

Nakoupit, doma následně všechny potraviny vybalit z tašek a některé z nich pečlivě uložit do chladného prostředí lednice. Jste si ale jistí, že do lednice ukládáte pouze ty potraviny, které tam opravdu patří?

24.2.2022

Jednoduché triky, které prodlouží trvanlivost potravin

Vadí vám plýtvání potravinami a je vám líto, že občas mnohé z nich nestačíte zavčas zkonzumovat a musíte je nakonec vyhodit? Pak vyzkoušejte některý z jednoduchých způsobů, jak jejich trvanlivost prodloužit. Bude tak mnohem větší šance, že je zvládnete zpracovat ještě před tím, než se zbytečně zkazí.

22.2.2022

Víte, jak správně uskladnit brambory?

Tedy skladovat tak, aby vám vydržely ideálně až do jara? Pokud nemáte vlastní zahradu nebo se vám zrovna nechce kopat jáma do země, do které už naši předci ukládali na zimu brambory i zeleninu, pak pro vás máme pár inspirací, jak si chuť brambor vychutnávat i v té nejkrutější zimě.