Domácnost

Okurková sezóna

Okurková sezóna je tady, ale pokud myslíte, že mluvím o vžitém označení pro letní období, kdy nemáte v práci do čeho píchnout a ve zprávách se dozvídáte senzační zprávy o lidožravých žralocích z Chorvatska, tak se mýlíte. Zahrádkáři začínají mít žně a okurek plné lednice, se kterými si brzy nebudou vědět rady. Takže pokud patříte mezi ně a plánujete ve velkém zavařovat, možná vás bude zajímat pár informací, případně typů, k čemu všemu jsou okurky užitečné.

Povinná výbava pro zero waste

Naše planeta je čím dál víc zahlcena odpadem, po internetu kolují fotky a videa zachycující ryby zamotané do igelitových pytlíků a želvy s plastovými brčky v nose. Proto lidé po celém světě přecházejí k životnímu stylu zero waste a omezují množství odpadu, který vyprodukují. Chcete to taky zkusit a pomoci tak přírodě? Potom budete potřebovat těchto 7 věcí.

Moderní skladování potravin, aneb jak uchovat dlouho čerstvé potravin

Divíte se, proč se vám vaše potraviny rychle kazí? Na vině může být i jejich špatné skladování. Při správném skladování potravin se totiž jejich životnost může až několikanásobně zvýšit – naopak při tom špatném se vám jídlo může zkazit velmi rychle.