Domácnost

Používáte alobal v kuchyni? Získejte z něj maximum!

Zatímco jedni na stříbrolesklou fólii z hliníku nedají dopustit, jiní v ní vidí nebezpečného nepřítele, kterého je třeba zapudit co nejdál od dveří kuchyně. Řeč je samozřejmě o alobalu. Ten se pro potravinářské účely vyrábí hned v několika tloušťkách a při správné aplikaci se z něho stává šikovný kuchyňský pomocník. Mrkněte s námi, jak na něj.

Vypěstujte si řeřichu v bytě snadno a rychle

Porce vitaminů a chutná ozdoba mnohých jídel v jednom, kterou si zamilují také děti – to je řeřicha. Navíc si ji můžete vypěstovat snadno a rychle na okenním parapetu. Stačí vám k tomu miska, vata a trochu vody.

Vyhazujete zbytky? Chyba! Proměňte je na hnojivo

Sáčky z čase, bramborové slupky, slupky z banánů nebo kávový lógr. Co mají společného? Jsou výborným hnojivem pro vaši zahrádku nebo pro pokojové rostliny. Zjistěte, jak vyrobit přírodní hnojivo šetrné k životnímu prostředí i k peněžence.

Mikrovlnná trouba k vaření, zavařování i sterilizaci

Mikrovlnná trouba slouží k rychlému ohřevu potravin, ale můžete ji využít při řadě dalších činností. Kdy vám mikrovlnka usnadní práci a co vše je možné uvnitř připravit?

4 tipy, jak vyčistit myčku na nádobí

Jak je to dlouho, co jste naposledy čistili myčku? I když se může zdát, že by se vaše myčka měla čistit sama, tak opak je pravdou. V průběhu času se ve vaší myčce nádobí nahromadí kousky potravin, špíny a mýdlové pěny, což může mít za následek nepříjemný zápach, ale také méně kvalitní mytí, po kterém budou vaše talíře pokryté mastným filmem. Pokud vaše myčka nebude čistá, spotřebič nebude fungovat efektivně a spolehlivě, jako když jste si ho pořídili.