4 tipy, jak vyčistit myčku na nádobí

Jak je to dlouho, co jste naposledy čistili myčku? I když se může zdát, že by se vaše myčka měla čistit sama, tak opak je pravdou. V průběhu času se ve vaší myčce nádobí nahromadí kousky potravin, špíny a mýdlové pěny, což může mít za následek nepříjemný zápach, ale také méně kvalitní mytí, po kterém budou vaše talíře pokryté mastným filmem. Pokud vaše myčka nebude čistá, spotřebič nebude fungovat efektivně a spolehlivě, jako když jste si ho pořídili.

Reklama

Vaši myčku byste měli udržovat každodenním otíráním a hloubkovému čištění se věnovat alespoň jednou měsíčně. Co je potřeba k udržování čisté myčky?

  • Bílý ocet
  • Jedlá soda
  • Houbička na nádobí
  • Univerzální čistící prostředek
  • Teplá mýdlová voda

Kroky k čisté myčce:

1. Vyčistěte odtok

Sáhněte do odtoku a odstraňte všechny zbytky, které se v něm nahromadily. Vytáhněte spodní koš myčky, zkontrolujte zda v odtoku nejsou další zbytky jídla a jiné usazené nečistoty. Vyčištěním odtoku pomůžete myčce, aby rychleji odtékala a nezanechávala mastný film na nádobí.

2. Vyčistěte filtr

Filtr vyjměte ze spodní části myčky a odstraňte z něj hrubé části nečistot, k tomu vám může posloužit jemný kartáček na zuby. Následně filtr umyjte ve džezu s horkou mýdlovou vodou.

Reklama

3. Použijte ocet

Pro důkladné vyčištění myčky použijte bílý ocet, který je perfektním pomocníkem pro nejrůznější čištění a udržování povrchů. Sklenici naplněnou ¼ destilovaného octa položte na horní rošt a prázdnou myčku spusťte na běžný cyklus. Bílý ocet uvolní zaschlé nečistoty a odstraní zápach.

4. Umyjte povrch

Než se ukončí mycí cyklus s použití octu, umyjte myčku zvenku. Použijte univerzální čistič s hadříkem z mikrovlákna, který odstraní šmouhy ze dveří a tlačítek.

4. Vsaďte na jedlou sodu

Po ukončení octového cyklu, odeberte skleničku z horního roštu. Nyní vezměte hrnek a naplňte ho ¼ jedlé sody. Sodou posypte spodní koš myčky, bez použití čistícího prostředku. Spusťte mycí cyklus s vysokou teplotou vody. Jedlá soda zneutralizuje ocet a pomůže uvolnit zbývající nečistoty.

Pamatujte si:

Myčka je velkým pomocníkem v domácnosti, která dokáže usnadnit práci a ušetřit čas. Nejlepší způsob, jak zajistit její plnou funkčnost a životnost je pravidelné a hloubkové čištění. Údržba zajistí nejen pěkně vypadající vzhled vaší myčky, ale i čisté nádobí, bez mastného filmu.

Reklama

Autor: Gabriela Zárubová, 2.1.2021

Přečtěte si více na téma

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama